Să fii liber azi din punt de vedere financiar pentru fiecare dintre noi poate să însemne un anumit lucru. Pentru mine înseamnă să îmi pot obține resursele financiare fără să depind de un job fix în care de cele mai multe ori muncesc pentru visul altora și niciodată pentru al meu.

Am luat în considerare numeroase variante însă niciodată nu m-am gândit la o franciză. Asta tot din cauza unor resurse financiare de care să dispun în totalitate. Dar chiar și așa consider că este o idee de afacere care m-ar ajuta să îmi ating obiectivele mai rapid decât dacă aș alege o altă oportunitate, cum ar fi un start-up.

De unde aș porni afacerea?

Cred că asta este punctul cheie. Să alegi o fraciză care știi că deși  îți va consuma din timp măcar să ți-l consume pentru o pasiune pe care o ai.

De mică îmi imaginam cum îmi deschid propria cafenea unde prietenii și apropiații vor fi primii mei clienți adică să simt entuziasmul unui nou început pe care să-l impart cu cei dragi.

De ce cred că o franciză este o idee bună de afacere?

– ai un concept deja creat care știi că funcționează.

-te vei asocia cu un brand chiar de talie internațională ceea ce va aduce către tine un val de clienți.

-primești sprijin în timpul și după ce pui la punct totul pentru deschiderea afacerii.

-înveți de la profesioniști cum să administrezi o afacere.

Dacă ar fi aleg una din francizele care să corepundă cu dorințele mele în materie de afacere aș alege franciza Tucano Coffe.

Sursa foto: tucanocoffee.com/ro
Sursa foto: tucanocoffee.com/ro/
Sursa foto: tucanocoffee.com/ro/

Ce m-a impulsionat de fapt să dau naștere acestei idei este de fapt experiența celor de la francize.ro.

Pe site-ul lor am văzut  cum peste 100 de antreprenori au fost ajutați ca ideile lor să prindă contur.

Știm cu toții că deși a fi propriul tău șef poate să însemne mai mult stres decât dacă ai lucra la un program clasic de 8 ore unde după încheierea lui poți să lași totul deoparte până a doua zi când o iei iar de la capăt.

În cazul unei afaceri pentru care ești gata să o administrezi trebuie să fii conștient ca și mine de altfel, că vei fii propriul tău șef cu normă întreagă.

Ca să înțelegi prefer să mă trag singură de urechi decât să mă tragă alții. În plus dacă vii dintr-o experiență ca muncitor la privat sau  la stat poți corecta ceea ce uneori se întâmplă în astfel de sisteme, dar cu grijă, ca să nu deveni șeful pe care nu ți l-ai dorit niciodată.

În plus astăzi la noi în România ca să îți deschizi propria afacere de la zero devine apoape un coșmar birocratic pe care e bine să îl ocolești.

Franciza te scapă de acel coșmar și te responsabilizează să urmezi un plan de afacere, un plan de marketing care funcționează deja.

Dacă esti pregătit să schimbi ceva află mai multe și despre Catalogul Francizelor din România. Este ghidul de care ai  nevoie în cazul în care vrei să mergi pe drumul asta.

Până eu atunci merg la Tucano pentru o cafea!

Articol redactat pentru SuperBlog2017.

 

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.