Istoria ne spune că există o știință care se numește sigilografie și se ocupă cu studiul sigiliilor și al ștampilelor. Pe vremuri sigiliile ofereau siguranța că un mesaj va ajunge la destinație intact. Sigiliile reprezentau texte însoțite de emblemă care la rândul ei oferea informații despre titlu sau funcția posesorului.

Astăzi ce ne face să fim siguri că un document este autentic este chiar ștampila pe care o găsim sub diferite forme și care are diverse întrebuințări.

Mai mult decât atât cuvântul ștampilă vine de la felul în care erau sigilate scrisorile. Se aplica pata de ceară pe plic și până la întărire se punea deasupra un obiect care avea forma potrivită pentru identificarea expeditorului.Practic prin forma ștampilei se puteau identifica multe informații.

Îmi aduc aminte și acum de primul meu job în care trebuia să folosesc o ștampilă. Mi se părea că este monstrul din birou care mă privește insistent. Să nu mai zic de momentele în care era ascunsă printr-un morman de hârtii și nu reușeam să dau de ea. Panică totală. Este evident de ce! Cum întotdeauna însoțește documente importante aceasta trebuie să fie pusă într-un loc sigur și mai ales folosit de persoanele care au fost denumite să o utilizeze.

Pătrată, rotundă , triunghiulară, mai mică, mai mare, de buzunar o poți găsi pe cea potrivită afacerii tale.Cele mai interesante mi se par cele pe care le poți purta pur și simplu în buzunar. Util și la îndemână.

Acum nu știu dacă știi dar există specialiști pe la noi în distribuție de ștampile. Ei se numesc Colop și au servicii și produse de tot felul. Printre acestea se numără: ștampile , tușuri și tușiere, laminare și legare Yosan, tehnologii și consumabile etc. Poți apela cu încredere la ei deoarece au o experiență de peste 10 ani în România în acest domeniu.

Sursă foto: facebook Colop România
Sursă foto: facebook Colop România

Cu toții am observat această importanță pe care o are o ștampilă. Din acest motiv ar putea deveni un instrument care să ofere încredere și eficacitate și în alte activități mai puțin formale.

Eu când am văzut activitatea pe care o desfășoară această companie mi-a venit în minte ideea de a folosi ștampilele și pentru alte activități. De exemplu, mi-ar plăcea ca în activitatea mea de blogger să folosesc o astfel de ștampilă. Obișnuitele cărți de vizită ar putea fi înlocuite de o ștampilă cu numele blogului, al posesorului și chiar motto-ul. Toate aceste detalii ar putea fi imprimate pe agende, caiete de notițe etc. Îmi imaginez cum la evenimente dedicate mediului online să pot oferi datele de contact în această manieră.

De asemeni în călătoriile mele aș folosi un astfel de instrument pentru a lăsa o amintire din partea unui călător visător ca mine: numele blogului însoțit de un mesaj pozitiv ce poate fi aplicat pe hârtie, piele sau pe suprafațe abrazive.

Acum pentru că mi-am lărgit orizontul aș merge mai departe și aș apela la o ștampilă personalizată chiar și pentru …cei dragi. Cum sunt plecată de acasă cea mai mare parte din timp, nu numai dorul meu de casă este puternic simțit dar și cei dragi și-ar dori să mă vadă mai des. Mai ales că distanța este măsurată în mii de km. O ștampilă cu fața persoanei dragi este obiectul perfect ca familia să te poarte oriunde iar când dorul este prea mare să își aplice o ștampilă antidor 🙂 

Ba chiar aș iniția o campanie dedicată în special tuturor celor care au pe cineva drag plecat peste hotare. Campania mea s-ar intitula: SĂ ÎI ȘTAMPILĂM PE CEI DRAGI CU IUBIRE!

Imaginează-ți familii fericite care să primească un astfel de cadou de la cei dragi aflați departe de casă.

Apoi aș folosi această ocazie să pot aduce un zâmbet pe fața copiilor care în acest moment au mare nevoie ca cineva să le înveselească ziua. Este un subiect sensibil care mereu m-a făcut să devin vulnerabilă. Este vorba de copiii care printr-o mână a sorții mai puțin norocoasă își petrec copilăria prin spitale purtând cu ei diferite afecțiuni.

Pentru că iubesc copii foarte mult aș începe un program dedicat lor. Aș împărți mesaje pozitive, zâmbete și inimioare fiecărui copil. La rândul lor ar putea face același lucru între ei folosind o ștampilă personalizată. Cum ar suna: Iubire și Recunoștință lângă care poate exista un smiley face sau o inimioară. Cred că astfel de gesturi ar înveseli pe loc orice copil.

Este minunat să poți crea cu propria imaginație lucruri pe care mai apoi să le materializezi.Prin activitatea celor de la Colop România am putea transforma visele în realitate. Este simplu și frumos să creăm magie!

Tu ce magie ai vrea să creezi în jurul tău?

Cum ți-ai pune ștampila, atfel decât poate o faci zi de zi la job?!

Articol redactat pentru SuperBlog2017

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.