Dimineață este momentul meu preferat al zilei, atunci când sunt acasă. Bucuria celor câteva raze de soare care pătrund pe fereastra din camera mea este greu de descris în cuvinte. Este cel mai dulce moment, în special toamna și mai ales după câteva luni în care mi-au lipsit toate acestea. 

Casa în care adun atâtea și atâtea amintiri este casa copilăriei, casa părinților în care mă reîntorc de fiecare dată cu emoții și entuziasm.

În perioada în care locuiam acasă mai des mă preocupam ca totul să se scalde într-o armonie perfectă. Camera mea și acum mă primește cu aceeași căldură, parcă îmi zâmbește de câte ori intru și parcă stă să mă întrebe, pe unde am mai umblat, ce am mai făcut, deoarece i-a fost dor de mine.

De fapt port cu mine aceeași nostalgie oriunde merg și mă pregătesc pentru locul acela călduros din care nu o să mai plec niciodată. Acel loc se va numi acasă. Acasă unde iubirea, echilibru și bunăstarea vor fi cele mai importante.

Mereu m-am identificat cu locul unde am petrecut cel mai mult timp. 

Locul acela din care nu voi mai pleca niciodată va fi un loc unde lumina zilei va intra prin toate colțurile casei. Unde aerul rece de munte îmi va pătrunde prin toți porii iar natura care o va înconjura îmi va spune povești la apusul soarelui. 

Se spune că așa cum tu ai propria ta energie pe care o emani în jurul tău același lucru se întâmplă și cu locul în care stai cel mai mult timp.

Te-ai întrebat vreodată ce poți face ca energia ta să se întrepătrundă într-un mod armonios cu energia casei tale?

Poți începe cu asta:

  • crează spațiu atât cât să simți că totul este aerisit.
  • lasă lumina naturală să pătrundă cât mai mult în casa ta.
  • purifică locul cât poți de des.
  • bucură-te și lasă energia ta pozitivă să se imprime peste tot.

Cam asta este și rețeta mea care mă ajută ca o casă oriunde aș locui, să devină acasă.

De curând am aflat că energia case mele înseamnă și altceva. Că pot să știu exact în baza unui certificat energetic ce consum anual are locuința mea la utilitățile zilnice: apă, iluminat, încălzire etc. Că acest tip de certificat ajută în cazul vânzării, închirierii sau pur și simplu unei reabilitări termice. Iată ca o casă are nevoie de mai mult, mai mult decât aș fi crezut.

Ce trebuie să știi este că pentru această evaluare ai nevoie de un auditor energetic adică specialiști care atestă cu exactitate performanța energetică a locuinței.

Specialiștii în domeniu la care poți apela se numesc Enermed Impex SRL iar pe site-ul www.certificat-rapid.ro găsești toate informațiile în acest sens.

Zilele acestea povesteam unei bune prietene ce fericită sunt că din nou sunt acasă. Că mă bucur de fiecare minut petrecut printre lucrurile mele, în spațiul care îmi oferă siguranță și emoții în același timp.

Se pare că nimic nu e întâmplător deoarece ea îmi spune cu jumătate de glas că vechiul apartament în care și-a petrecut aproape toată adolcescența îl va închiria. I-am zâmbit și spus în același timp că există și o parte bună în toată povestea asta. 

În primul rând este la un clic distanță de specialiștii de la Enermed Impex SRL. Iar în al doilea rând are șansa ca în noul spațiu în care va locui, să creeze o altă poveste și alte amintiri la fel de valoroase ca cele pe care le lasă acum în urmă.

Până la urmă povestea casei noastre este și povestea noastră.

Așa că  o să am grijă ca și până acum să mă înconjor de o energie pozitivă și să dau sens spațiului în care voi crea amintiri și îmi voi clădi alte și alte visuri.

Te sfătuiesc și pe tine să faci la fel.

Până atunci poți să îmi spui ce poveste are casa ta!

Articol redactat pentru SuperBlog2017.

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.