Este ora 7 dimineața iar azi m-am trezit cu un chef de viață nemaiîntâlnit. Cam așa sunt mereu, dar parcă azi e ceva special, încă nu știu ce, dar poate o să aflu.

Ca de obicei cât timp merg spre locul de muncă îmi beau cafeaua și savurez croissantul cu ciocolată pe care îl găsesc mereu proaspăt dimineața la patiseria din colțul străzii.

Este o zi de toamnă incredibil de frumoasă! Viena este superbă în această perioadă din an. Locuiesc doar de un an de zile în Austria dar ma simt de parcă aș fi de o viață aici. Mama mereu îmi spunea: “tu vei fi un bucătar desăvârșit și cu siguranță mă vei părăsi pentru vreun restaurant cu stele Michelin”. Îmi spunea asta cu o lacrimi în ochi dar fericită că poate visul meu va prinde viață.

Astăzi la nici doi ani de zile zâmbesc și îi transmit un gând mamei care a crezut în visul meu. Sunt bucătarul principal la restaurantul  Mozart Gourmet, din Viena, care are două stele Michelin, un restaurant cu tradiție și istorie în oraș. 

Dimineața cu pricina a fost una cu totul și cu totul specială. Să îți povestesc. Nici nu îmi termin bine ultima înghițitură de cafea că primesc un telefon de la colega Martha.

– Bună dimineața Chef!

-Bună dimineața Martha! ce faci?

-Eu sunt bine, dar tu unde esti?

-Ei, unde să fiu, în 5 minute ajung la restaurant.Bine că m-ai sunat, mi-am uitat uniforma acasă, te rog pregătește-o tu  pe cea rezervată serilor de evenimente speciale. Nu știu ce e cu mine azi, sunt amețită, am un feeling ciudat.

– Păi clar că îl ai și bine că ți-ai uitat uniforma acasă.Nu o aveai ce face azi cu ea!

-Cum adică, Martha tu ți-ai băut cafeaua? Ești bine?

-Oo, încerc. Stai o secundă să mai iau o gură din vișinata aia adusă de la tine de acasă.

-Hei Martha! Am nevoie de tine azi. Lasă vișinata, e 7:30 dimineața.

-Chef dacă nu stai jos, fă bine și așează-te undeva!

-Martha sunt la volan. Zi mai repede!

-Chef care e visul tău cel mai mare și mai mare?

-În acest moment?

-Da, Chef.

-Să mai găsesc și eu din vișinata de la bunica! Haha!

-Chef, celălalt vis.

-Hehe, Martha. Bag de seamă că vrei să mă întristezi. Știi care e visul meu cel mai mare: să gătesc o cină pentru Deepak Chopra.

-Perfect. Hai mai repede că azi ți-a venit visul în oraș.

-Stai, stai cum adică?!

-Chef, Deepak Chopra este în oraș pentru o conferință. El și alte personalități importante.

-Ghici unde a ales să mănânce cina în seara asta?!

-Nuu, nu te cred. Dacă faci mișto o să te pun să gătești tu toată săptămâna.

Și uite așa nici nu intru bine în bucătărie că Martha sare la gâtul meu țopăind ca o gazelă.

Abia după ce am văzut că euforia ei continuă m-am așezat pe scaun și câteva secunde nu am zis nimic. Am izbucnit într-un râs-plâns. Ridic privirea și o văd pe Martha cum se îndreaptă spre mine cu un shot de vișinată, semn că e tare…bună în astfel de momente. Iau unul, îl extermin cât ai zice Chopra și mă pun pe treabă.

Este vegetarian, deci am nevoie de ingrediente care să ofere un spectacol gastronomic. Îmi aduc aminte de o rețetă pe care o îndrăgeam eu încă din stagiul de practică. Scot caietul și mă apuc să adun ingredientele pe blat.

Meniul cu care sunt gata să-l impresionez se numește Spiritual Vegan Euphoria.

Pe lângă meniul obișnuit al restaurantului îl voi pregăti și pe cel vegan plus câteva noutăți în cazul în care se lasă pe mâna noastră.

Cu norocul de partea noastră îl servim prima dată cu o salată de măcriș cu roșii și susan în ulei de nuci extravirgin. Asta pentru a pregăti papilele gustative pentru ce avea să urmeze. Gustul dulce acrișor al salatei va înteți pofta pentru următorul plate.

Dar stai, exact când puneam cap la cap ingredientele îmi aduc aminte de presa de ulei Yoda Home Pro. Minunăția asta de presă de ulei Yoda face cel mai pur ulei. Ce bine că mi-am adus aminte!

Abia o primisem cadou de la managerul restaurantului. Ei,uite că parcă a știut care va fi prima ei folosire. Este incredibil de utilă. Abia după ce am pregătit salata și am gustat din ea și puțin din uleiul de nuci, mi-am dat seama că am o comoară în bucătărie. Impresionată, mai târziu am dat un search pe internet și am văzut că încă mai sunt promoții Yoda. Ar trebui să profiți și tu!

Sursă foto: ro.yodaeurope.eu

Am continuat cu felul doi, dovlecei sotați în stil indian cu ulei de susan și verdețuri aromatice însoțiți de chiftele din soia. Am ales un vin alb demisec care sigur se va completa cu cel de-al doilea fel de mâncare. Desertul a fost unul special: tort vegan din ciocolată cu ceai matcha.

Când a venit ora 7 seara eram deja pregătită. Venise la restaurant însoțit de unul din ucenicii săi. În sfârșit după câteva minute iese și Franz din bucătărie, pregătit să servească. Cu toții stăteam cu un ochi pe geamul de la bucătărie în speranța că vedem o reacție, două. Chiar înaintea servirii desertului, Franz vine și cu un nod în gât îmi zice că sunt chemată în restaurant. Ghiciți ce a urmat?!

O strangere discretă de mână și laude cu privire la ceea ce a savurat la noi în restaurant. Asta a fost cea mai grea zi din viața mea dar și cea mai fericită. M-am ales la final și cu un autograf pe  prima pagina a acelei mai recente cărții ale sale.

La final, cu stupoare, am fost întrebată de cel cu care venise, ce magie am folosit deoarece gustul fin al uleiului de nuci și al susanului au fost la înălțime. Îmi aruncă o ocheadă și îmi spune ca Deepak a fost foarte încântat.

I-am răspuns entuziasmată că poartă numele de Yoda Home Pro.

Articol redactat pentru SuperBlog2017.

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.