De mică am avut o înclinație către limbile străine și asta a fost în avantajul meu la maturitate. De exemplu limba engleză am prins-o pur și simplu din zbor. Mi-a fost ușor să îi deprind înțelesurile. Apoi având în casă o profesoară de franceză am avut o șansă de a învăța și această limbă străină.

În ambele cazuri teoria este cea care mi-a arătat calea însă practica m-a ajutat să le descopăr sensurile și mai bine. De ce? Pentru că din păcate ce am învățat în școală nu a fost suficient și a trebuit ca eu să fac mai mult în acest sens.

Astăzi constat cât de importat este să știi mai mult decât ți-ai propus sau mai mult decât se cere pe piața locurilor de muncă. Cu toții știm că pe lângă engleză și franceză este un mare plus să știi de exemplu, germana, spaniola sau o limbă aparent mai grea cum ar fi chineza, turca etc. 

De exemplu, eu când m-am angajat pentru prima oară, limba engleză a fost o cerință obligatorie. Nici măcar experiența de muncă anterioară nu mai conta atât de mult. Important era să demonstrez că mă pot descurca să vorbesc în engleză măcar la nivel începător.

Restul a venit pe parcurs deoarece nici aici nu am avut un sprijin, poate niște cursuri de limbi străine care m-ar fi ajutat să evoluez și mai repede. Atunci când trebuie să te descurci poți fi și autodidact dar nu întotdeauna obții un rezultat așa cum îți dorești.

Cursuri de limbi străine pentru firme?!

Ei, deja discutăm despre altceva acum. Câți dintre voi ați avut șansa să lucrați într-o companie și acolo să fiți instruiți pentru a învăța o limbă străină?! Astăzi putem vorbi de specialiști în domeniu la care companiile pot apela cu încredere. Una dintre ele este agenția de traduceri  Swiss Solutions. Cu o experiență de 13 ani în traduceri specializate agenția îți va putea pune la dispoziție și astfel de cursuri. Cred că o serie de companii care au angajați cu nevoi în acest sens ar trebui să pună pe listă ca prioritate desfășurarea unor cursuri de limbi străine.

Specialiștii agenției vin în sprijinul angajaților care au nevoie de mai mult. Atunci când în fiecare zi lucrezi cu termeni economici sau juridici s-ar putea să ai nevoie de cursuri specializate care te pot scoate din impas.

Sursa foto: Facebook Swiss Solution

Importanța cursurilor de limbi străine pentru firme

Eu mi-aș fi dorit ca la un anumit moment jobul să îmi asigure și astfel de cursuri. Și pentru că vorbeam de limba franceză ale cărei noțiuni de bază le-am învățat de la sora mea, profesoară de franceză, o să îți povestesc cum am trecut de la nivel începător la nivel mediu spre avansat. 

Aflându-mă în Grecia, insula Creta pe un post de fotograf hotelier, să știu franceza era o cerință fără de care nu aș fi putut practica această meserie. Francezii sunt cunoscuți pentru vacanțele pe care și le petrec tot cu alți francezi apelând la cluburi specializate care le pun totul la dispoziție. Deci, lucrând într-un hotel francofon zi de zi devine o rutină așa încât deprinzi foarte repede tainele acestei limbi străine. Cel puțin mie așa mi s-a întâmplat. Însă succesul pe care l-am avut descurcându-mă, a venit și din stagiul de pregătire pentru această meserie care a inclus și ore dedicate limbii franceze. 

Acum este foarte ușor să facem un exercițiu de memorie pentru a înțelege de ce la locul de muncă astfel de cursuri pot fi de ajutor.

Sursa foto: Facebook Swiss Solution

Personal consider că există o serie de avantaje precum:

  • O acuratețe în ceea ce privește documentele, mesajele sau mailurile pe care ca angajat trebuie să le trimiți într-o anumită limbă străină.
  • Respectarea deadline-urilor ce presupun realizare de proiecte într-o limbă străină.
  • Economisirea timpului. Atunci când știi ce ai de făcut fără o documentare suplimentară totul merge mai ușor.
  • Imaginea companiei- o companie care investește în angajații săi este o companie care denotă profesionalism.

Articol redactat pentru SuperBlog2017.

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.