- MY DREAMS

10 orașe care merită vizitate în 2018

Bine te-am regăsit la început de 2018. Sper că ai bateriile încărcate pentru un an care se anunță pe toate planurile cu mai multă energie pozitivă și cu perspective de împlinire a tuturor proiectelor mărețe. În ceea ce privește noutățile ce vin din sfera turismului și a călătoriilor am pentru tine câteva tips-uri.

Informațiile prețioase vin de la faimoasa editură de ghiduri de călătorie Lonely Planet care a făcut un top al orașelor ce merită vizitate în 2018. Iată lista și motivele pentru care să le iei în considerare sfaturile:

1. Sevilla, Spania. Va fi orașul care va găzdui a 31-a ediție a Premiilor Europene de Film și în plus știm cu toții deja că o parte din farmecul Andaluciei l-am revăzut în celebra serie Game of Thrones. Cu siguranță asta va atrge din ce în ce mai mulți turiști.  Din punctul meu de vedere oricând este binevenită o escapadă în Spania. 

Sursa foto: www.booking.com

2. Detroit, USA. Surprinzător sau nu iată că orașul de la granița cu Canada promite mult anul acesta. Se pare că datorită unor lucrări publice noi vor avea loc ceva transformări. Este vorba despre arena de baschet și hockey-ul deschis în centru orașului.Iar tramvaiul QLine va oferi acces către punctele cele mai importate ale orașului. 

Sursa foto: www.lonelyplanet.com

3.Canberra, Australia. Cine nu și-ar dori o plimbare poate doar cu bilet dus către Australia. Eu da! 🙂 Numai că anul 2018 va fi unul mai special pentru acest oraș. În primul rând va găzdui un meci de test de cricket precum și un mare eveniment ce va marca 100 de ani de aniversare a Armistițiului Primului Război Mondial. Interesant este că începând cu acest an Canberra va stabili o Zi de Reconciliere permanentă în calendarul de sărbători al statului care să simbolizeze toleranța dintre autralienii indigeni și non-indigeni.

Sursa foto: www.australiantraveller.com

4.Hamburg, Germania. Ce aduce nou acest oraș pentru iubitorii de călătorii?! Cu mult fast va avea loc deschiderea unei săli de concerte Elbphilharmonie, care a costat 790 milioane de euro. Dar nu asta e noutatea ci faptul că suprafața sa de sticlă va uimi privirile tuturor. De asemeni, cei de la Lonely Planet spun că viața de noapte a orașului este spectaculoasă.

Sursa foto: www.flixbus.com

5. Kaohsiung, Taiwan. Pentru iubitorii Asiei se pregătește o altă surpriză. Un sistem de cale ferată care va lega importante monumente de restul orașului. În același timp zona de agrement Xiaogang Shan va oferi iubitorilor de drumeții posibilitatea să viziteze strâmtoarea Taiwan din noul Skywalk de 88m, “Eye of the Mountain”.

Sursa foto: www.taiwannnights.com

6.Antwerp, Belgia va oferi motive reale turiștilor să își organizeze aici o vacanță. Se pare ca în acest an orașul își prezintă evenimentele culturale ca o sărbatoare a gloriei sale baroce. Inspirat de renumitul rezident al orasului, Rubens orașul abunda în parade, evenimente stradale, concerte.

Sursa foto: www.lonelyplanet.com

7.Matera, Italia. Acesta este o destinație care sigur îți va încânta privirile. Aspectul de peșteră al locuințelor este ceva unic. În plus în 2019 va deveni capitala Europeană a Culturii. Bisericile și mănăstirile cu vechime de peste 9000 de ani sunt o altă atracție a acestei destinații.

Sursa foto: www.lonleyplanet.com

8.San Juan, Puerto Rico. În acest loc vei găsi într-o combinație perfectă vechiul și noul. Vechiul reprezentat de biserici și fortărețe istorice iar noul reprezentat de picturi murale și o viață de noapte exuberantă unde cluburile de dans, barurile, cazionurile sunt principala atracție.

Sursa foto: www.jetsetter.com

9. Guanajuato, Mexico. Se pare că acest loc a fost o inspirație pentru producătorii Pixar pentru filmul lor Land of the Dead în noul film Coco. Nici nu mă miră. Locul acesta este rupt dintr-o poveste.

Sursa foto: www.britannica.com

10. Oslo, Norvegia. Dacă sunteți iubitori de evenimente regale cu mult fast, Oslo este locul perfect în care să mergeți anul acesta. Regina și regele Norvegiei vor sărbători 50 de ani de căsătorie. Îmi imaginez ce evenimente se vor ține în lanț. Un motiv bun să rezervi un bilet din timp.

Sursa foto: www.lonleyplanet.com

Acestea sunt destinațiile care se preconizează că vor fi vizitate în 2018 și după cum ai văzut sunt și motive reale ca și tu să faci asta. 

Ca la orice început de an este bine să știm încotro ne îndreptăm fie că apelăm la astfel de sfaturi sau pur și simplu avem o listă personală cu locurile pe care ni le-am propus să le vizităm.

Fie că ești un backpacker sau un luxury traveler trebuie să știi că a călători este întotdeuna despre momentele pe care le vei trăi în destinația aleasă ce pe parcurs se vor transforma în amintiri de neuitat.

Din  acest motiv îți doresc să ai parte de călătorii care îți vor transforma atât mintea cât și spiritul.

Dacă ți-a plăcut una din aceste destinații dă-mi un hint pe Facebook sau Instagram și spune-mi care este preferata ta:)

Pe curând!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.