- MY DREAMS

5 tips-uri pentru o vară de neuitat în insula Creta

De fiecare dată când descopăr un loc nou mă cuprinde un entuziasm fantastic înainte și după ce închei călătoria. Gândul că voi descoperi altă cultură, alt stil de viață îmi pune sângele în mișcare și abia aștept să împărtășesc cu cei din jurul meu tot ceea ce mă bucură pe alte meleaguri.

Vara trecută am avut ocazia să experimentez aproape tot ceea ce ține de cultura locală cretană. Am petrecut  cinci luni și jumătate pe această insulă minunată cu oameni generoși și de bun simț .Am locuit pe rând în Gouves, un sătuc aflat la malul mării, în Bali un colț de rai printre stâncile grecești și în zona  Agia Pelagia cea mai mică  locație turistică ca și suprafață, pe care am văzut-o în Creta.

Priveliște de la hotel Athina Palace, Agia Pelagia
Agia Pelagia
Grădina hotelului Athina Palace

Pentru o insulă precum Creta aș putea să vă recomand numeroase locuri dar și lucruri pe care să le faceți odată ajunși aici. De aceea am ales pentru voi  5 lucruri considerate de  mine cele mai importante de făcut sau știut despre această insulă.

1.Cum calci pe pământ cretan dăi fuga la o cafenea și încearcă un Ice Coffe, băutură specifică insulei.Este dur și intens dar te trezește instant.

2. Mergi și mănâncă un prânz sau cină la o tavernă locală.Vei simți ospitalitatea specifică locului chiar de când vei trece pragul unei astfel de locații.Chelnerii sunt politicoși (printre ei și români) vin la masă și cu cel mai mare interes te ajută în alegerea celei mai bune farfurii cu mâncare.Dacă ești genul de persoană care îți place să comunici cu siguranță nu vei pleca fără să fi avut o discuție de bun simț chiar cu proprietarul tavernei. Bineînțeles este de preferat, deoarece ospitalitatea pe care o oferă este cea care le aduce numeroși clienți. Din acest motiv  insula are puls în fiecare vară. Mai mult decât atât, tot personalul se implică în acest moment în care tu trebuie să te simți perfect. Momentul meu preferat este cel de la final, când termin de mâncat deoarece știu ce răsfăț mă așteaptă din partea casei: platouri cu fructe, înghețată și nelipsitul raki fructat, un deliciu…tare bun 🙂

3.O raită prin bazarele cretane.Vei fi fascinat de standurile cu tot felul de produse realizate în stil homemade și care poartă amprenta tradiției insulei.Cum uleiul de măsline este produsul care captează atenția în toate piețele, vei găsi și altele, la fel de calitative dar care au la bază același ingredient.De exemplu săpunurile și cremele de corp sunt…o minunăție!

4.O excursie până la Santorini este un must. Din insula Creta poți ajunge cel mai repede în Santorini. Cu feribotul în maxim 3 ore, ajungi într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Astfel de excursii pot fi găsite la orice agenție locală care include diverse alte beneficii. Profită daca ești un bun negociator. Poți obține un preț mai bun pentru ceea ce te interesează.

5.Excursii în insulele Chrissi, Balos și Elafonisi. Dacă încă nu v-ați hotărât cum să vă imaginați paradisul, puteți începe cu aceste locuri. Câteva ponturi: apă clară de un albastru care îți taie răsuflarea, nisip alb și o mare liniștită. Cadrul perfect pentru noi planuri și momente unice în care să îți creezi amintiri frumoase.

Shake de căpșuni cu iaurt grecesc / Salată grecească
Santorini
Fira, Santorini
Santorini

Dacă vara aceasta plănuiești o vacanță în insula Creta, nu uita să iei cu tine, multă voie bună pentru serile grecești, entuziasm pentru ceea ce va urma să vezi și bineînteles camera foto.

Despre vacanța pe care o plănuiești și câteva tips-uri îmi poți lăsa un comentariu.

Și nu uita:

Călătorind Descoperi Lumea Ta Interioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.