Apa, sursa unei vieți sănătoase

Se spune că la naștere corpul uman conține 75 % apă. Apa este elementul cel mai important din natură de care corpul are constant nevoie. Până la o anumită vârstă nu i-am dat importanță adică nu înțelegeam exact sensul cuvântului hidratare și mai ales nu înțelegeam de ce trebuie să beau apă dacă nu îmi este sete.

Mai târziu, după o preocupare personală despre întreținerea corpului uman, am înțeles de ce apa este foarte importantă pentru organism.

Fie că am o durere de cap sau mă simt obosită, prima mea alegere este întotdeauna o porție sănătoasă de apă. Dimineața am chiar și un mic ritual în care după obișnuitul duș beau pe stomacul gol, cel puțin un pahar cu apă la temperatura camerei. Acest mic obicei pe care mi l-am format mă ajută să încep ziua în forță.

Însă  acesta nu este singurul moment unde aleg să mă hidratez. Fie că aleg o drumeție la munte sau pur și simplu ies în amiaza mare, în special vara, port cu mine o sticlă de 0,5 L cu apă plată.

Momentele mele preferate sunt cele petrecute la munte. După câteva urcușuri în cazul în care constat că mi s-a terminat apa din sticlă, mă opresc la primul izvor de apă. Este divin să pot bea direct de la sursă. Este ca și cum mă conectez direct cu natura.

În viața de zi cu zi și în special la job am creat o relație specială cu apa. De cele mai multe ori este gura de aer, resetul după câteva minute înșir de muncă. Am fost norocoasă ca în general, la joburile avute până acum să pot beneficia de prospețimea unei ape potabile.

Cu siguranță cunoști și tu utilitatea acelui dozator de apă ingenios creat, pe care îl găsești acum aproape oriunde: în birouri, în instituții publice, la farmacie și alte locuri asemănătoare.

Ce mă fascinează acum este prezentarea apei La Fântâna, la sticle de 0,5 L. Am descoperit-o recent la un eveniment de dezvoltare personală.

apa de izvor

Poate te întrebi de ce am o preferință în acest sens când apa ar trebui să nu se deosebească una de cealaltă. Știi și tu încă din primii ani de școală că apa este inspidă, incoloră și ionodoră, deci nu ar trebui să fie greu să alegi din atâtea mărci existente pe piață.

Nu ar trebui să fie greu dar se întâmplă să fie. De ce? Pentru că sursa din care este extrasă nu este una întru-totul curată sau nu îndeplinește condițiile pentru a fi comercializată. Personal am cumpărat și apă cu gust.

În acest fel iată că trebuie să acorzi o atenție deosebită și acestui aspect mai ales dacă ești un organizator de evenimente sau pur și simplu, omul cheie la organizarea ședințelor de la birou. Este musai să oferi apă de calitate și să te asiguri că ai făcut o alegere bună.

Locurile curate de la munte, departe de agitația urbană unde natura a fost conservată trebuie să fie principalele surse ale apei potabile. Asta se întâmplă și în cazul apei plate sau carbogazificate La Fântâna. Apa provine dintr-o  sursa curată din zona Serbiei, numită Mitrovo Polje, o zonă muntoasă aflată la peste 2000 m înălțime.

Ei bine, ți-am vorbit de momentele în care apa ocupă un loc important în viața mea dar și despre o marcă de încredere. A venit timpul să îți spun și care este momentul în care apa nu îmi lipsește absolut deloc deoarece face o echipă extraordinară cu… savoarea unei cafele de calitate.

Acesta a fost un alt moment în care am conștientizat importanța apei. Tăria cafelei, gustul ei intens întotdeauna îmi provoacă o sete imensă încât un pahar mare de apă este ca o gură sănătoasă de aer. Cafeaua mă trezește în momentele cele mai grele, apa mă hidratează.

La naștere suntem 75 % apă, la maturitate continuăm să fim dependenți de ea.

Este sursa vieții fără de care la fel ca și tine nu aș putea trăi.

Articol pentru SuperBlog2017.

One Comment on “Apa, sursa unei vieți sănătoase”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.