Nu știu cum sunt alții dar mie când îmi iese în cale un loc de poveste cum este orașul Baden din Elveția îmi dau seama că a fi călător fie și cu juma’ de normă este înălțător pentru minte și spirit.

Locul acesta chiar mi-a ieșit în cale. Cum sunt o fire spontană am zis să verific tabela cu destinații din gară. Baden suna bina și se afla la doar patru stații de locul unde mă aflam eu.

Ce am decoperit acolo o să vezi în câteva fotografii  pe care le-am făcut plimbându-mă pe străzile pietruite ca ale unei vechi fortărețe. Nu e de mirare că este înfrățit cu Sighișoara noastră 🙂 

Așadar, după ce că sunt spontană mai sunt și norocoasă 😀 În timp ce îmi luam bilet din gară un domn amabil de la ghișeu îmi spune că este un festival al comunităților în plină desfășurare în oraș, care are loc o dată la 10 ani.

Asta da noroc pe capul meu!

Fiind un oraș micuț am reușit să-l văd pe tot ba chiar să aflu că aici există de câțiva ani un club al românilor, o comunitate în adevăratul sens al cuvântului. Nu am găsit niciun român dar am găsit multe locuri minunate. M-am delectat cu o cafea pe marginea răului Limmat, m-am plimbat pe singurul pod acoperit din oraș, o bijuterie a orașului. Se pare că am dezvoltat o pasiune pentru podurile elvețiene de genul acesta. Urmează o vizită în Luzerne orașul unde o sa am ocazia să văd din nou un astfel de pod.

Până atunci te las pe tine iubitorule de frumos să te îmbogățești vizual și sufletește cu aceste imagini.

Între timp cât te uiți tu pe fotografiile cu Baden eu încep să îmi fac planuri pentru următoarea destinație deoarece nu cred că are rost să pierd timp.Așa cum Susan Sontag spunea:

„Nu am fost peste tot, dar este pe lista mea”

În direcția celui mai înalt punct al orașului.

Casă tipic elvețiană
Pe urmele lui Johann Wolfgang Goethe, Nietzsche, Herman Hesse si Thomas Mann

Culori pe străzile orașului vechi
Cafenea în Baden

Vedere către fortăreață

Acesta este Baden, micuț, cochet cu locuri frumoase de întipărit în minte.

Până data viitoare nu uita să călătorești și să iubești lumea în care trăiești! 

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.