Sunt norocoasă să pot culege amintiri din copilăria petrecută la țară, atât în casa părinților cât și a bunicilor dar și în curtea mare, spațioasă. Însă chiar și așa dintotdeauna am visat la propria mea casă pentru atunci când “o să fiu mare”. Poate pentru că am simțit dintotdeauna ce fericită și liberă mă simt într-un spațiu pe care să îl pot numi cămin.

Vechea sintagmă casă dulce casă este cât se poate de adevarată. La fel cum se spune că omul sfințește locul. Eu aș completa spunând că dacă îți construiești casa așa cum sufletul îți dictează atunci te poți simți cu adevărat Acasă.

De-a lungul timpului mi-am schițat idei despre cum ar arăta casa visurilor mele. M-am inspirat și mi-am făcut  o listă cu profesioniștii din domeniul proiectărilor de case. Așa am ajuns pe site-ul celor de la AIA Proiect. Wow, aici mi-am dat planurile peste cap. Deși știu ce elemente vreau să conțină proiectul casei de vis, aici am găsit o multitudine de idei și soluții practice.

Nu m-aș fi gândit vreodată ca toate detaliile construirii unei case să fie acoperite de o singură companie. Te scapă de multe griji cum ar fi tot ce ține de arhitectură, structură sau instalații. Ba chiar au și un evaluator ANEVAR care îți poate calcula valoarea edificiului.

Pentru că am locuit într-o zonă rurală înconjurată de păduri și muuultă verdeață, ce mă asteaptă atunci când o să pun rucsacul de călătorit în cui, este clar, va fi din același film al naturii: o casă  cochetă cu o grădină frumos amenajată, un foișor destinat întâlnirilor cu prietenii în serile călduroase de vară și un hamac care să atârne țanțos între doi cireși. Am experimentat și nu, nu pot trăi doar printre clădiri mari, beton și agitație urbană. Așa că în căsuța mea se vor găsi multe elemente din natură dar mai ales o curte mare cu gazon și livadă. Sunt prea pretențioasă? poate, dar nu contează atâta timp cât AIA Proiect se ocupă.

Dacă și tu ești din același tablou ca și mine sunt sigură că fiind iubitor de natură ți-ai schițat mai multe idei despre cum ar arăta casa de vis. Eu consult des secțiunea proiecte casa de pe site-ul aia-proiect.ro, tocmai pentru că acolo pot să văd exact către ce înclin și dacă ideile mele coincid cu serviciile pe care ei le oferă, care de altfel sunt numeroase: amenajări, reamenajări, renovări, audit energetic, autorizații, avize și acorduri cadastru, planuri urbanistice, proiect casa si multe altele. Hai și tu pe site!

Acum că sunt sigură cine se va ocupa de casa mea de vis trebuie să mă hotărăsc asupra elementelor pe care le vreau cu exactitate în construcția casei. În primul rând mă atrage un proiect casa din lemn deoarece am aflat  că lemnul este un bun izolator și de asemeni care duce la economii de încălzire.

În al doilea rând vreau ca o parte din copilăria frumoasă pe care am petrecut-o în natură să se regăsească cumva pe spațiul în care va fi construită casa. Și asta înseamă gazon și multă vegetație de jur împrejur dar și  o grădină mare cu flori.

Foto: www.aia-proiect.ro

Interiorul casei este cel care îmi va da sentimentul de cămin călduros atât la propriu cât și la figurat, de aceea un living spațios cu elemente decorative din lemn îl consider perfect pentru dorințele mele.

În fața casei mă văd citind cărțile preferate de pe teresa deschisă, înconjurată de flori iar în spatele ei, chiar înainte de a merge către piscină, vreau să ies din teresa construită în totalitate din sticlă. Aici cel mai probabil îmi voi petrece după amiezile reci de iarnă, în compania unei ciocolate calde.

Deși spațiile de interior exagerat de mari nu au fost întotdeuna pe placul meu, de data aceasta îmi doresc ca propriul camin marca AIA Proiect să includă un etaj destinat dormitoarelor și unei bai. Astfel că parterul va fi exclusiv folosit pentru o sufragerie, bucătărie,biblioteca familiei și un spațiu pentru citit. Cum arată acest spațiu de citit? Visez demult la el. Este o cameră modestă ca spațiu dar care conține un perete întreg din sticlă cu vedere directă către grădină. Va fi un loc intim, de reculegere și de relaxare aparte de restul casei.

Cred că este evident lemnul și sticla sunt preferatele mele însă îmi place că pot să îmi creez spațiul de locuit după cum simt.

Acum că ai și tu o imagine asupra casei mele de vis probabil te intrebi de ce AIA Proiect.

Este foarte simplu: serviciile lor sunt foarte complexe în materie de proiectare de case, găsești sfaturi utile care te pot ajuta în acest demers cum ar fi să stii ce este avizul de canalizare și cum se obține sau să știi ce nu acoperă polița de asigurare obligatorie a locuinței precum și avizul de salubritate, ce este cu exactitate și bineînțeles cum se obține.

Însă asta nu e tot, pentru mine surpriza a fost să văd că AIA Proiect a fost primul birou din România care a implementat un sistem de proiectare care să aibă la bază principiul dezvoltării durabile.

Cu AIA Proiect ai un loc rezervat la clasa I.

Acest articol a fost redactat pentru competiția SuperBlog2017.

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.