Dacă nu ai vizitat până acum orașul port situat în partea estică a insulei Creta, atunci trebuie să dai o fugă până aici.
Chiar am observat că Grecia este preferată de cât mai multi români mai ales că ajungi și cu mașina în cel mult o zi și o noapte dacă plecarea este din sudul țării. Așa că se merită o scurtă vacanță pe insula măslinilor. 
Partea pe care am văzut-o cel mai mult din aceasta insulă este cea din zona capitalei Heraklion plus alte câteva destinații mai îndepartate.
Însă săptămâna trecută am decis sa vad si acest oras ce se înalță pe niște dealuri muntoase. Îți poți imagina ce priveliști oferă fiecare colț de stradă! 
Pe langa toate acestea, o multime de leandri si lamai iti incanta privirea. Tot ce stiu e ca nu mai voiam sa plec de acolo! 🙂 

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Eu locuiesc în Ammoudara în acest moment adică la 60 km aproximativ de Agios Nikolaos. Zona în care stau eu este frumoasă însa nu spectaculoasă ca acest orășel. 

Când am ajuns aici, puțin peste ora 12:00, am găsit doar câțiva oameni pe stradă și câteva cafenele deschise. Fiind Marti, a fost o zi cam liniștită ținând cont că suntem deja în sezon de vară iar turiștii vin din ce în ce mai mulți. 

Cum nu mâncasem nimic de dimineață, prima oprire:o tavernă cu gyros și doamne ajuta să fie și în variantă vegetariană, nu de alta dar cand pleci în cuplu și sunt si pofte diferite trebuie sa împaci și capra și varza. 🙂

Înebuniți după mare, în general, ne-am luat la propriu după mirosul ei, inconfundabil, și am mers într-acolo ca să găsim ceva de mâncare, tipic grecesc. 

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Cred că ți-am mai zis și în alte randuri ca iubesc să mă pierd pe străzile unui oraș nou pe care îl vizitez și mai puțin să pierd vremea prin muzee și alte astfel de activități. Nu le refuz, însă prefer să aloc o zi doar pentru asta. 

Pierduți așa pe străzi, până la destinația cu pricina, am ajuns să facem un adevărat shooting priveliștii care este nespus de frumoasă și să cascăm gura pe la buticurile de colț de stradă ca acesta😁 :

Boutique de bijuterii, Agios Nikolaos
Câteva lucruri pe care să le faci într-o singură zi
Înainte să ajung aici știam ca e musai sa bifez cele doua porturi ale orașului: unul cu ieșire la mare iar celălalt construit pe lacul ce poarta acelasi nume,Agios Nikolaos. 
Distanța dintre cele două nu este așa de mare așa că am ajuns repede de la un capăt al celălalt al orașului. Agios Nikolaos este o destinație cotată scumpă. Poți observa asta doar dacă arunci un ochi la prețurile din magazine sau al restaurantelor. Oricum ar fi, într-o singură zi, iată cam ce poți face:
 • o scurtă vizită în ambele porturi ale orașului.
 • prânz la unele din zecile de taverne, majoritatea situate de-a lungul celor două porturi. (deci poți mânca pește proapăt, orașul este cu cunoscut pentru activitatea sa pescărească)
 • o baie în mare, neapărat, apa pe care am găsit-o aici este incredibil de limpede iar plajele sunt extrem de frumoase.
 • poți rătăci pe străduțele înguste și colorate. 
 • shopping
Portul din Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Lacul Agios Nikolaos
Lacul Agios Nikolaos
Lacul Agios Nikolaos
Lacul Agios Nikolaos                                                                                                                                                                                                          
Cum ajungi in Agios Nikolaos

Îți pot sugera deja trei variante existente însă doar două sunt agreate de mine.

Prima este să îti iei o excursie din locul unde ești cazat însă este prea multă pierdere de timp și câteodată și prea puțin timp alocat petrecerii timpului în destinație. Întotdeuna vei fi presat de timp din cauza restului grupului. Așadar recomand mai puțin această variantă. 

A doua și foarte ușor de pus în practică este autobuzul din autogara centrală din Heraklion (aflată lângă port) care merge direct în centrul orașului. Cam în 45-50 de minute ești la destinație.

A treia și cea mai comodă este închirierea unei mașini.

Agios Nikolaos este situat în partea de est a capitalei insulei Creta, Heraklion având la nord orașul Ierapetra iar în vest orașul Sitia, un alt loc care este un must pentru iubitorii de travel.

Dacă ți-a plăcut acest articol aștept și impresiile tale într-un comentariu sau pe Facebook/ Instagram.

Pe Around My Dream vei găsi povești autentice despre locuri și oameni dar și gânduri personale din sfera de dezvoltare personală.
Author

2 Comments

 1. Creta este insula mea preferată. Am fost de două ori și aș mai merge acolo oricând. Pozele sunt reușite!

  • Madalina Reply

   Multumesc.Calatorii frumoase in continuare! 🙂

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.