- MY DREAMS

Cu ce gânduri mă prinde sfârșitul de an 2017?

Înainte de toate țin neapărat să îți spun că mi-a fost tare dor să revin la scris după o perioadă în care am fost puțin buimacă.

Ce am făcut în timpul asta?! Păi aproximativ doua luni mi-am focusat atenția pe competiția Superblog, am plâns că am lăsat în urmă Elveția, a fost cât a fost și a fost bine, bine de tot, apoi am luat vreo 3 săptămâni la pas orașul Salzburg din Austria iar acum îmi încarc bateriile acasă.

Deși este final de an și suntem obișnuiți să ne tot punem rezoluții pentru anul care vine, anul asta vreau să îmi hrănesc mintea doar cu acele lucruri la care deja am făcut un pas. Este bine să știi unde te îndrepți și să îți  canalizezi energia într-acolo, DOAR dacă știi ce vrei cu adevărat. Acțiunea este parte din succesul pe care ti-l dorești, în orice domeniu.

La fel cum orice plan ai în minte poți oricând să ți-l pui în aplicare, nu doar să visezi la el. De aceea acum rezoluțiile nu își au locul la mine în agendă ci doar acele lucruri la care am trecut deja la acțiune.

Pentru moment vreau să mulțumesc pentru tot ce am făcut anul acesta, pentru locurile pe care le-am vizitat și oameni faini pe care i-am întâlnit. Aici și aici găsești locurile care m-au cucerit în 2017.

Fiindcă tot ziceam cât contează să știm ce ne dorim cu adevărat, începutul de an va fi cu și despre România.

Am câteva locuri dragi în țară care cred că merită văzute de orice român.

De ce m-am hotărât să vorbesc pe blog mai mult și despre România?

În urmă cu doi ani de zile mergeam într-un circuit prin țară cu pornire din Târgoviște până la Piatra Neamț. Printre noutățile periplului prin țară s-au numărat bineînțeles camparea în locuri mai puțin sigure, cum ar fi la margine de pădure unde ursuleții ne-au făcut și câteva vizite.

În perioada cu pricina îmi aduc mainte cum am făcut baie în lacul Sf Ana în plină invazie de viespi. Adrenalină nu glumă!

Sau cum in județul Harghita m-am simțit ca și cum aș fi fost într-o altă țară sau nimănui nu i-a plăcut fața mea cât să răspundă în limba română la simpla întrebare: un restaurant în zonă, știți…vă rog frumos? 

Chiar și așa a fost o experiență de neuitat care mi-a deschis apetitul către vizitarea României mai mult decât altă dată. Dacă vei fi prin preajmă în perioada imediat următoare vei vedea despre ce este vorba. 

De asemeni această idee mi-a venit, pur și simplu, când mi-am adus aminte cu câți oameni am vorbit datorită jobului de fotograf hotelier în Grecia și Spania (aici poți afla mai multe) despre țara din care vin iar cei mai mulți dintre ei îmi afișau o atitudine, nu foarte plăcută. 

România este mai mult decât imaginea pe care o are în ochii celor din alte țări. Și știm asta cu toții!

De data asta fac un pas mic ca să mă pot mândri și mai tare cu locurile extraordinare pe care le avem.

Unde voi călători în afara țării în 2018?

Evident nu știu! 🙂 Știu în ce locuri mi-aș dori să ajung dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Pe partea aceasta nu am planuri exacte. Mă las la “voia întâmplării” 🙂 Desigur că așa cum scriam în acest articol, am un bucket list, acele locuri dragi mie și pe care le voi bifa la timpul potrivit.

Concluziile anului 2017

Pe scurt acest an a fost pentru mine unul mai mult decât suprinzător. În 2017 a prins viață acest blog și tot anul acesta am văzut locuri pe care nu aș fi zis vreodată că le voi vedea: Lazarote, Gran Canaria, Elveția și locurile ei minunate, Austria.

În final îți las o galerie foto cu locurile dragi mie din 2017 și  un gând bun pentru anul tău 2018 .

Pentru orice dorință nouă pune la bătaie și un plan de acțiune iar dacă nu ai un plan de acțiune nu abandona, oricum totul se întâmplă când trebuie și cum trebuie în rezonanță cu energia ta. Îți doresc atâta inspirație cât să îți poți duce la bun sfârșit proiecte, dorințe și alte planuri numai de tine știute. 

Gran Canaria- Excursie pe Atlantic
Gran Canaria – Dunele de nisip din Maspalomas
Lanzarote – Apus de soare
Lanzarote- Apus de soare
Zurich
Zurich- un alt punct de vedere 🙂
Zurich- orașul vechi
Luzern, Elveția
Podul Kappelbrucke- Luzern
Baden- Elveția
Baden – Elveția
Salzburg
Grădinile Mirabell- Salzburg, Austria
Salzburg
                                                                                                         Salzburg – Nou și vechi                                                                                                                                                                                                                                                                   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.