Cum am învățat franceza în Grecia

Vine un moment în viaţă când orice s-ar întâmpla nu îţi mai găseşti locul, nicăieri, mai ales când vorbim de un loc de muncă.Fiindcă şi eu am trecut printr-o astfel de stare am zis să trec la treabă.

 Pentru că iubesc momentele de nebunie, singurele în care sunt eu cu adevărat 🙂 m-am decis să schimb puțin calea pe care mă aflam.

De fapt vreau să vă spun că această “nebunie” a mea poartă numele de INTUIŢIE. De fiecare dată cele mai bune decizii le-am luat ascultându-mi vocea interioară. Niciodată  nu am dat greş!!

Ei bine, pentru că mă aflam într-un moment în care ceva din interiorul meu striga ajutor , este de-ajuns! am decis să schimb macazul, dramatic aş zice după curajul cu care am fost  înzestrată 🙂

Aşa că într-o zi în timp ce dădeam scroll pe pagina personală de facebook văd la sugestii o oportunitate de a lucra ca fotograf hotelier  sau consilier fotograf într-o locaţie de vis din Grecia sau Spania. Wow, cum fotografia este o altă pasiune, în domeniul hotelier lucram deja, am zis Da acestei şanse care apăruse din neant. Mai multe detalii puteți găsi  aici.

Fără să mă dezmeticesc complet din această situaţie, mă prezint cu cel mai mare entuziasm la un stagiu fulger de o săptămână unde am învăţat pe rând fotografie, tehnici de vânzare şi multe altele. Să înveți de la cei mai buni este o șansă unică pe care nu o poți rata. De exemplu, fotografia cu toate tehnicile ei mi-a fost predată de unul dintre cei mai buni traineri. Recomand celor interesați  să dea buzna aici pentru mai multe informații.

La doar câteva zile cu bagajul prin toată casa încercând să-l pun la punct mă gândeam ce-i cu mine şi acest curaj de a face această schimbare. Îmi plăcea la nebunie această nouă atitudine a mea.

Era pentru a doua oară când zburam cu avionul  însă prima dată când plecam de acasă mai multe luni, singură, într-o ţară străină neştiind exact dacă voi face faţă sau nu.

Ce credeţi ?!  nu numai că am trecut peste toate fricile din lume dar am trăit cea mai faină experienţă.

Unde clic se produce în interior când iubeşti tot în jurul tău. Care sunt consecinţele? devii mai frumos, străluceşti la propriu, zâmbeşti ca un copil tot timpul, te bucuri de viaţă.

Chiar dacă nu eşti pregătit, spune Da unei noi oportunităţi , nu întâmplător ţi-a apărut în cale.

Trebuie să spun că plecam să lucrez într-o locaţie de vis dar cu clienţi 99% francezi. Ei bine, franceza sună bine, ştiam ceva gramatică însă vocabularul meu era sărac, cel mai sărac. Am crescut în casă cu o profesoară de franceză însă spre a mea ruşine niciodată nu am excelat. Ce puteam face,  fiind faţă în faţă cu o familie de francezi vorbăreţi?? Păi te apuci să te descurci cu gramatica pe care o ştii şi acele câteva interjecţii şi  speri că  iese mai mult de un: Oui, mais Non!

Zilele treceau, francezi nici vorbă să devină mai posaci , din contră, după al meu, “bonjour ça va?” urma să îmi descriu şi fişa dentară. Ce a urmat a devenit o poveste despre cum eu am reuşit în doar două luni să port discuţii în franceză.

A-ţi urma intuiţia este o datorie de a fii tu şi a acţiona conform dorinţelor tale şi niciodată conform ale altora.

Aşa că pentru un minut de nebunie în care am acceptat noul în viaţa mea am plătit cel mai frumos preţ: oameni frumoşi pe care i-am întâlnit, locuri fantastice şi exotice în care am locuit sau vizitat şi curajul pe care l-am făcut cel mai bun prieten.

Astăzi relizez că urmandu-mi intuiţia a fost cea mai bună alegere şi încă o dată sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am învăţat și experimentat.

Sfatul meu este ca în nicio clipă să nu vă îndoiţi de ceea ce vă transmite subtil vocea interioară.

Acum că îmi readuc aminte de momentele speciale petrecute pe tărâm elen, zâmbesc şi aştept cu nerăbdare următoarea aventură.

 

 

One Comment on “Cum am învățat franceza în Grecia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.