- MY DREAMS

De ce am ales să îmi petrec următoarele 7 luni de zile pe o insulă

La momentul la care scriu acest articol am deja un nod în gât, timpul se scurge și în doar câteva ore voi zbura către Creta, insula care mi-a oferit atât de multe schimbări atât pe plan personal cât și profesional.

La aproximativ doi ani de când am decis să fac o schimbare majoră în viața mea, iată că mă reîntorc la locul care mi-a redat un altfel de zâmbet pe față. Cred ca asta este efectul unei insule, să te înfrumusețezi cu totul și fizic și sufletește, mai ales sufletește.

Creta, Grecia

Poate nu întâmplător citeam zilele trecute pe internet un articol despre cele mai importante lucruri pe care să le faci într-o viață. Cu unul am fost întru-totul de acord și anume să te bucuri ca un copil de tot ce ți se întâmplă în fecare zi, adică să trăiești cu o uimire așa de mare încât să nu ai cuvinte să te exprimi. Bucuria pe care o simți în interior este greu de descris și poate de aceea, pentru mine cel puțin, scrisul este o metodă prin care pot să inspir sau să transmit pur și simplu din ceea ce simt.

Creta, Grecia

De ce Creta?

A fost prima destinație unde am locuit mai mult de câteva zile, săptămâni. Am numit locul asta acasă. În plus îmi oferă atât de multe, de la oameni frumoși până la locuri care asteaptă să fie explorate. Am o listă atât de lungă încât ar trebui să aloc mult mai mult decât un articol pentru a explica. O să mă rezum doar la cele mai importante.

Așadar în Primăvara lui 2016, plecam cu un bagaj plin de frici, singură să lucrez ca fotograf hotelier. Am scris despre asta aici.

După experiența aceasta, care a avut loc înainte să deschid acest blog, au început să se întâmple chestii, unele pe care nu mai puteam să le controlez.

Am venit acasa aproape depresivă, după un sezon minunat în care am cunoscut atâția oameni, am văzut locuri faine. Da, depresivă deoarece dintr-o dată nu mă mai trezeam dimineața să aud valurile mării sau să merg în drum spre job și să arunc un ochi către mare.

Ceva se schimbase, nu mai puteam să revin la ce fusesem înainte, un simplu visător, fără să trăiesc pe pielea mea senzația aceea: cum ar fi să locuiesc pe o insulă, să văd atâta frumusețe în jurul meu?!

Ce pot să spun este că a fost incredibil de frumos. Greu, dar frumos. Jobul nu mi-a permis ca insula să fie a mea la orice oră din zi și din noapte cum aș fi dorit dar a fost atât cât a trebuit atunci 🙂

Creta, Grecia

Insula mi-a oferit încredere în mine, mi-a dat impulsul să fiu mai deschisă către nou mai mult decât aș fi crezut vreodată, mi-a dat energie să îmi doresc mai mult. Când ești doar tu și cu gândurile tale, fără cei apropiați, prieteni, familie realizezi că nu ai de ales și trebuie să îmbrățișezi tot ce vine către tine. Asta am făcut și eu.

Când ești expat ai ocazia să cunoști cu adevărat cultura unui loc. Amintirile cele mai profunde vin dintr-o astfel de experiență.

Chiar și acum încă mulțumesc pentru acele câteva experiențe ca expat în locuri precum, Grecia, Elveția, Austria. Nu le-am căutat și asta e frumusețea, ele au venit către mine dar cumva atrase tot de mine printr-o dorință interioară. Că doar așa funcționează Universul 🙂

Când ești expat ai ocazia să cunoști cu adevărat cultura unui loc. Amintirile cele mai profunde vin dintr-o astfel de experiență. Când mergi în vacanță o săptămână, două chiar și o lună poți avea experiențe faine însă când locuiești câteva luni într-un anumit loc te îmbogățești sufletește pe deplin.

Creta, Grecia

Cu ce gânduri merg de data asta pe insulă? 

Evident voi ocupată cu jobul în domeniul fotografiei, dimineața și seara, iar în perioada după amiezii mă voi bucura de vibe-ul insulei. Deși am mai locuit o dată aici sunt multe locuri pe care nu am apucat să le vizitez. Sunt nerăbdătoare să las insula să își reverse farmecul ei peste tot ceea ce voi experimenta.

Pe curând,

Mădălina

1 thought on “De ce am ales să îmi petrec următoarele 7 luni de zile pe o insulă

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.