Cu toții am auzit de momentul de dolce far niente atât de dorit, mai ales în perioadele în care suntem suprasolicitați de muncă sau pur și simplu vrem să schimbăm puțin energia ce ne înconjoară. Recunosc, eu tânjesc după astfel de momente mai tot timpul. Însă la italieni acest lucru face parte din cultura și obiceiurile lor zilnice și nu ar strica să le urmăm și noi exemplul.

Cum Vara se apropie cu pași repezi, m-am gândit să ne facem ceva planuri pentru sezonul pe care îl așteptăm atât de mult.

De obicei când sunt în căutare de noi destinații pentru mine, țin cont de câteva lucruri însă când vine vorba despre o recomandare pentru cei dragi atunci iau în considerare mai multe aspecte. Printre cele mai importante sunt tipul călătorului. Unii dintre noi sunt backpackeri, alții iubitori de resorturi alții sunt veșnic îndrăgostiți de călătorit încât își dedică mai tot timpul doar pentru asta.

Așa am descoperit o nouă destinație ce merită vizitată, zona Bibione și Lignano ce se află pe Riviera Venețiană în nordul coastei Adriatice cuprinsă între Veneția și Trieste.

Bibione

Cu o istorie interesantă această zonă a fost numită resort încă din anul 1960 iar în anii ce au urmat stațiunea era deja recunoscută în Europa având o importanță aparte ca și centru maritim.

De ce să alegi Bibione ca o destinație de vacanță?

Trebuie să recunosc că foarte multe detalii despre această destinație nu cunoșteam. Numai că în general sunt interesată să aflu mai multe despre cultura italiană și orice ocazie în acest sens este binevenită.

Și cum aș putea sa descopăr mai multe despre ceea ce mă interesează dacă nu documentându-mă despre locurile unde să pot experimenta aerul acela boem italian, savoarea bucătăriei italiene ce ocupă un loc special în preferințele mele gastronomice.

Și dacă tot suntem la capitolul specialități italiene menite să îți ofere cel mai mare răsfăț gastronomic, iată cu ce te poți delecta în zonă: pește proaspăt provenit din lagună, cod sărat sau sardine totul asezonat cu celebrul sparanghel alb sau alte legume care să încununeze o masă copioasă dar sănătoasă. Ca la orice festin, la final trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului și anume un pahar de vin DOC Lison-Pramaggiore. 

Vinurile din această podgorie sunt cartea de vizită a regiunii Bibione. În plus poți fi sigur de calitatea ridicată pe care o au mai ales că sunt realizate organic.Toate acestea, nu sunt singurele surprize pe care regiunea Bibione ți le poate oferi.

Sunt o mare iubitoare de natură iar aici găsesc tot ceea ce îmi pot dori, de la confortul unui resort renumit și până la liniștea unei lagune unde să îmi pot bucura privirea cu o floră și faună deosebit de spectaculoasă.

Frumusețea lagunei Bibione
Plaja din Bibione
Plimbare pe plajă în Bibione

Ce poți face în Bibione?

În primul rând dacă ești un explorator pasionat de descoperirea unor locuri autentice de pe Riviera Venețiană te poți bucura de frumusețea Lagunei Bibione, de viața activă a Veneției de astăzi, de arta, cultura, istorie și evenimente ce fac din acest loc o adevărată sărbatoare.

De asemeni destinația nu este lipsită locuri unde poți face shopping, merge la spa, relaxa în parcuri de distracție sau poți face diverse excursii. Resortul Bibione este un loc de vacanță, o destinație potrivită pentru toată lumea cu o importanță deosebită pentru familii, tocmai datorită ofertelor ce pun la dispoziție toate serviciile necesare (cazare, o cultură gastronomică care te va cuceri imediat, excursii pentru explorat împrejurimile și alte activități recreative)

Dacă vrei să scapi de toate grijile organizării unei sejur de vacanță, poți face asta apelând la cei care au cea mai mare experiență în organizarea de vacanțe pe Riviera Venețiană. Agenția Europa Tourist Group are mai exact, o experiență pe piață italiană de 40 de ani atât în domeniul turismului cât și al imobiliarelor așa încât și-au creat un standard înalt al calității serviciilor pe care le oferă turiștilor.

Curiozitatea m-a condus către site-ul agenției unde am găsit informații utile și în limba română. Așa am găsit opțiunile disponibile  pentru cazare cum ar fi apartamentele și vilele în Bibione  cu toate utilitățile necesare pentru ca o vacanță să fie reușită.

Apartamente în Bibione
Interiorul unui apartament
Open space elegant
Apartament cu open space și terasă
Pe lângă apartamente se pot rezerva si astfel de locații unde accesul direct la grădină și natură este inevitabil
Vedere spre mare din apartament

Printre cele mai importante sunt accesul la psicină în aer liber, activități de animație oferită de o echipă de specialiști unde poți experimenta niște lucruri cu adevărat interesante în spectacolele lor, iar pentru pentru iubitorii de animale, vestea bună este că este permis accesul celor de talie mică.

Relaxare la piscină

Indiferent de ceea ce îți vei alege ca și opțiune de cazare, hoteluri, apartamente sau locuri în mijlocul naturii cum sunt locurile special amenajate pentru campare, destinația aceasta îți oferă diversitate și multe oportunități de relaxare. De aceea, cele mai importante informații despre serviciile complete poți găsi în lista de oferte de pe siteul agenției.

Deși recunosc că de cele mai multe ori îmi place să organizez eu toate detaliile unei excursii sau unei vacanțe prelungite, am și momente când parcă aș dori să mă teleportez direct la destinație și tot efortul pe care să îl fac să fie doar relaxarea la soare, o baie în mare la apus sau o cină care să îmi trezească toate simțurile și pe care să nu o uit niciodată.

Ofertele sunt accesibile tuturor mai ales ca ai de unde alege, în funcție de ceea ce îți dorești.Pentru că întreaga destinație Bibione & Lignano îți pune la dispoziție plaje cât vezi cu ochii, aproximativ 17 km, ideal este ca după răsfățul din resort să mergi și să explorezi împrejurimile care cu siguranță te vor cuceri.

Sper că ți-am stârnit curiozitatea iar dacă dorești ca vara aceasta să fie diferită dar deosebită, îți recomand întreaga zonă Bibione ca nouă destinație de vacanță.

Te aștept pe Facebook și Instagram cu experiența ta avută pe meleagurile venețiene.

Pe curând,

Mady

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.