Astăzi îți prezint un om fain care și-a luat doza de curaj necesară să dea drumul unui blog la fel de fain. Imediat o vei cunoaște pe Irina Constantin prin intermediul câtorva întrebări pe care i le-am adresat într-un scurt interviu.

Mulțumesc Irina, pentru deschidere și vibe-ul frumos pe care l-ai creat!

1.Cine este Irina Constantin?

That’s me! O fată care iubește călătoriile, fie că e vorba despre o vacanță într-un loc fascinant sau o călătorie interioară spre mai multă înțelegere de sine.

Cred cu tărie că este esențial să te cunoști, să știi cine ești și să îți recunoști unicitatea. Doar așa îți poți accepta toate laturile și doar așa poți să te iubești și atunci când mănânci super sănătos și faci sport zilnic, și atunci când preferi să îți bagi picioarele, să bei niște vin, să pierzi câteva nopți și să faci caterincă până dimineață.

Fac yoga de vreo trei ani și tot încerc să schimb perspectiva oamenilor despre această practică minunată, care presupune mult mai mult decât stat în fund și meditat la cai verzi pe pereți.

Am devenit vegetariană acum doi-trei ani și tot atunci mi-am descoperit și pasiunea pentru gătit. De fapt, a fost o necesitate care s-a transformat, ulterior, într-un hobby. Îmi place să demonstrez că mâncarea fără carne nu înseamnă doar o salată tristă, ci poate fi extrem de gustoasă. Chiar plănuiesc să postez și câteva rețete pe blog, so stay tuned!

2. De ce VeggieTrips?

Ideea unui blog a apărut cu mult timp în urmă, doar că nu știam exact ce formă o să prindă. Știam că vreau să scriu, aveam multe idei răzlețe, dar se pare că acum a fost momentul potrivit și așa s-a concretizat Veggie Trips.

Sunt genul de călător care, atunci când urmează să plece undeva, adoră să caute inspirație în toate părțile, să descopere locuri autentice și să pună pe listă zone mai puțin turistice, care îți permit să simți atmosfera locală.

La un moment dat, în timp ce căutam restaurante din Viena și găseam doar locuri nu foarte veggie-friendly, m-am gândit: „Băi, frate, dar pentru vegetarieni nu face nimeni un ghid de travel cu mâncare bună?!”. Atunci mi-a picat fisa și am decis să fac eu asta.

3. Cărui tip de cititor se adresează blogul tău?

Veggie Trips se adresează oricui s-a enervat, la fel ca mine, că nu găsește prea ușor recomandări vegetariene pentru călătorii. :)) Mai în glumă, mai în serios, oricine vrea să își planifice o vacanță, veggie sau nu, va găsi aici cel puțin câteva idei bune de pus pe listă.

Pe lângă asta, mi-am propus să nu mă limitez la călătorii și mâncare, ci să pun aici și o parte din gândurile și descoperirile mele, oricât de greu mi-ar fi să fac asta.

După câteva discuții legate spontan cu oameni pe care nici nu îi cunoșteam înainte, mi-am dat seama că există o nevoie acută de a rezona, de a ști că nu ești singur și că sentimentele alea ciudate, apărute de nicăieri, nu sunt doar la tine. Asta îmi doresc, să ofer acel „Wow, și tu?!” pe care l-am primit și eu cu atâta bucurie atunci când aveam cea mai mare nevoie.

4. Spune-ne o întâmplare preferată din călătoriile tale?

Una dintre cele mai dragi amintiri este cu un apus de soare pe un vas de croazieră, undeva între Stockholm și Åland Islands. Asta se întâmpla după o perioadă dificilă din viața mea, fiind prima vacanță de care reușeam să mă bucur cu adevărat în ultima vreme.

Era o seară de vară, iar cu doar câteva zile în urmă zburasem pentru prima oară cu avionul. Țin minte culorile fantastice și un sentiment profund de împlinire. Cred că atunci m-am îndrăgostit de călătorit și mi-am promis că o să văd cât mai mult din lumea asta fascinantă.

5. O recomandare gastronomică?

Trebuie să recunosc că gastronomia italiană are un loc special în sufletul meu. Aș putea găti și mânca paste în sute de moduri diferite și nu m-aș plictisi niciodată.

Îmi plac mult și smoothie bowls, pentru că sunt versatile; poți să pui orice în ele, de la fructe, semințe și nuci, până la condimente, ciocolată și superfoods.

O altă mâncare pe care o prepar cu drag este dhal, un curry indian cu linte roșie și lapte de cocos. Îl gătesc cu tofu afumat și orez și este cel mai aromat și heartwarming prânz din lume.

Dacă vorbim despre locuri cu mâncare bună din călătorii, recomand din toată inima restaurantul TIAN din Viena. Este un local 100% vegetarian, cu opțiuni vegane, unde găsești preparate care îți schimbă percepția despre bucătărie. Am scris despre el și pe blog.

6. Cine sau ce te inspiră în alegerile sănătoase pe care le faci zi de zi?

Odată ce începi să faci alegeri sănătoase și să te simți din ce în ce mai bine, nu mai vrei să te întorci de unde ai plecat. Eu am început cu alimentația și am continuat cu sportul și yoga. După câteva luni, mi-am dat seama că am super multă energie și sunt mult mai veselă. A fost de-ajuns.

Evident că am săptămâni în care sunt regina smoothie-urilor, urmate de perioade în care mănânc numai tâmpenii, adorm la ore imposibile și mă târăsc, efectiv, prin zi. Când îmi pierd motivația, mă inspiră conturi de Instagram precum elavegan și minimalistbaker. După ce vezi pozele alea, e imposibil să nu vrei să mănânci sănătos. Îmi place foarte mult și contul positivelypresent, căci alegerile sănătoase nu implică doar planul fizic.

7. Ai reușit să îți urmezi visul. Dacă da, care este acela?

Visul meu e work in progress, însă știu sigur că îl trăiesc în fiecare zi, uneori mai mult, alteori mai puțin. Nu aș putea spune exact în ce constă, pentru că încă mă caut, mă descopăr și învăț. Totul cu entuziasm și curiozitate. Poate ăsta e și sensul, până la urmă.

8. Film sau o carte? De ce?

Îmi place mult să mă uit la seriale, am un număr impresionant de sezoane întregi văzute în timp record. :)) Aș spune că, în ultima vreme, prefer formatul video, dar nu aș refuza niciodată un volum de Murakami sau o carte groasă despre un subiect care mă pasionează.

9. Cum te-ai descrie într-un singur cuvânt?

Cea mai grea întrebare de până acum. Știi joculețele de teambuilding, când fiecare trebuie să spună repede trei lucruri despre el? Ei bine, întotdeauna mi-au provocat anxietate, pentru că niciodată nu am putut să mă îmi transpun tot universul în câteva cuvinte.

Totuși, dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să mă definească, acela ar fi energie. Energie pozitivă, energia de a crea, de a mă ridica, de a iubi tot ce mă înconjoară și de a rămâne mereu curioasă.

10. Un sfat de suflet pentru cititorii tăi?

Același sfat pe care mi-l ofer și mie, zi de zi: să privească dincolo de limitele impuse de ei înșiși sau de alții; să facă lucrurile acum, nu mâine, nu peste cinci ani. Te face fericit? Fă-o. Nu îți convine? Elimină, schimbă, acționează.

Sunt sigură că Irina te-a cucerit. Ea te așteaptă pe Facebook și Insta.

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.