- MY DREAMS

Duminică cu aroma de cafea pe malul lacului Luzern

Aici în orașul cetate totul este desprins dintr-o poveste. Fiecare zi îți arată cât de norocos poți fi să îți iei o pauză doar pentru a admira de pe malul lacului munții care sunt deja sunt acoperiți cu zăpadă sau pur și simplu să privești lebedele și rațele sălbatice.

Azi a fost o zi mai aparte decât celelalte. Am dedicat-o descoperirii în întregime a ceea ce reprezintă Luzern ca oraș pentru Elveția. Mă bucur să știu că mă aflu în cel mai frumos oraș din țara cantoanelor, cel puțin așa spun unele statistici.

Când treci de pragul gării la doar câțiva metri ajungi să treci podul de peste lacul cu același nume iar acolo…gata înmărmurești precum o statuie. Nu vei știi unde să îți arunci privirea mai repede.

Pe partea dreaptă stă semeață biserica Leodegar, biserica principală a parohiei romano-catolice din oraș iar pe cealaltă parte de pod poți admira celebrul Kappelbrucke, Podul Capelei ce a devenit simbolul țării. A fost construit în ideea de a traversa cu ușurință de pe un mal pe altul al râului Reusse care mai apoi se varsă în lacul Luzern. În 1993 a luat foc de la o țigară aruncată iresponsabil. A fost reconstruit iar astăzi poate fi admirat în toata splendoarea lui. 

Biserica Leodegar
Podul Kappelbrucke

Este un oraș mic și foarte compact cu o frumusețe aparte, distanța dintre principalele puncte de atracție fiind de doar câteva minute.

Și cum o zi de Duminică este perfectă pentru o cafea bună, am decis să ne luăm o pauză pur și simplu pentru..a fi, atât!

De ce văd Luzern ca fiind atât de special?

Aici vei descoperi același iz vintage, arhitectură tipic elvețiană, multe picturi pe fațadele principalelor clădiri  și fântâni cu apă potabilă. Este uimitor cum în fiecare colțițor de stradă poți găsi un loc amenajat de unde îți poți lua apă de băut, din acest motiv  am dezvoltat o pasiune pentru ele deoarece designul acestor fântâni este unul aparte.

Castelul Gutsch

Un alt punct care merită vizitat este fostul castelul Gutsch transformat în hotel.Este locul în care a locuit la un anumit moment și  regina Victoria a Marii Britanii. 

Aventura prin oraș continuă. Așa că imediat ce am trecut de centrul orașului am mers pe urmele indicatoarelor care ne ducea direct către Monumentul Leului, o altă emblemă a orașului. Sculptura în stâncă este un omagiu adus soldaților elvețieni care în timpul revoluției franceze au murit în încercarea de a-i apăra pe regele francez Ludovic al XVI -lea și pe regina Mariei Antoaneta.

Lowendenkmal – Monumentul Leului

Ce mi se pare extraordinar este cum într-un oraș poți găsi și agitația specific unui astfel de loc dar și locuri unde liniștea predomină iar natura verde este la ea acasă. Am avut șansă să contemplu un astfel de mediu lângă zidul cetății. Dacă vrei o panoramă superbă a orașului care să îți rămână pentru întotdeauna întipărită în minte, fă-ți curaj și urcă pe zidul cu pricina. Locul special amenajat îți oferă o altă perspectivă asupra întregului oraș.

Zidul orașului vechi
De cealaltă parte a zidului

Lacul Luzern

Timp de o lună de zile pentru mine Luzern a însemnat acel loc de poveste urban în care mi-aș fi dorit să trăiesc la un moment dat. 

Mi-a oferit atât de multe clipe frumoase!

Fără îndoială dacă îți propui o vacanță aici presupune să ai și un buget generos, însă se va merita. Cultura, peisaje de îți taie respirația, natura frumoasă și munții Pilatus vor fi o încântare. Te asigur!

Dacă te gândești să îți planifici o vacanță  în Luzern , dă-mi de veste aici.

Pe curând!

1 thought on “Duminică cu aroma de cafea pe malul lacului Luzern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.