Ședințe foto, albume foto pline de amintiri din vacanță, mulți clienți fericiți, trip-uri către cele mai exotice insule din Creta, nopți târzii petrecute pe plajă și zile cu multe văicăreli din cauza statului prea mult la soare. Cam acestea sunt lucrurile pe care le-am făcut în ultimul timp.

Este o vară plină, plină și cu de toate și vreau o parte să le împărtășesc și cu tine. Voi începe cu ce am vizitat în ultima perioadă pe insulă și implicit și cu câteva câteva sfaturi în cazul în care vrei să vezi și tu insula Elafonisi sau insula Căprioarelor așa cum i se mai și spune.

Într-un articol trecut, aici, scriam despre destinațiile pe care vreau să le bifez vara aceasta în Creta. Am început ușor, ușor să micșorez lista și iată primul loc în care mi-am pornit aventura.

Elafonisi este așadar una din cele trei insule cu iz exotic unde te simți cu adevărat în vacanță iar conceptul de “no worries” este perfect asimilat.

Una dintre lagunele insulei Elafonisi
Nisipul roz al insulei Elafonisi format in aceasta nuanta datorită microorganismelor existente în apă
Insula Elafonisi
Insula Elafonisi

Cât am stat pe insulă și ce am făcut acolo

Am ales ca pe insulă să petrec o după amiază întreagă apelând de data aceasta la o agenție locală care s-a ocupat de toată excursia în sine. Am plecat devreme de dimineață deoarece insula se află tocmai în partea opusă  a insulei, partea sud-vestică a Cretei, cam la o distanță de 4-5 ore de Heraklion.

Mi-a plăcut foarte mult ideea de ghid turistic care îți spune cele mai importante lucruri despre locul în care urmează să ajungi. Așa am aflat că denumirea insulei înseamnă de fapt în traducere din greacă: insula căprioarelor. Asta datorită unei legende care spune că aici ar fi fost la un moment dat doar un habitat pentru căprioare.

Spectaculozitatea insulei, protejată de legi împotriva distrugerii, a excesului comercial (există, două snack baruri foarte mici doar ca te poți aproviziona cu ceva de mâncare și ceva de băut iar o mica parte din plaja are și sezlonguri), constă în înșiruirea lagunelor de-a lungul cărora se întinde acest nisip roz care a făcut atât de celebră insula.

Dacă te instalezi ceva mai departe de locul unde toată lumea face asta poți avea plaja ta proprie și te poți bucura altfel de această minunăție a naturii.

Așa că, personal, am îmbinat atât bălăceala în apă cât și plimbatul pe insulă. Cât timp stăteam în apă nu mă puteam opri din uimire. Constrastul creat este fantastic: munți în îndepărtare, apă de o culoare inimaginabil de limpede și un nisip roz aproape ireal. Într-un cuvânt PARADIS!

Insula Elafonisi
Insula Elafonisi

Cum este drumul până acolo?

Periculos. Cel mai periculos din Creta. Asta fost cuvântul folosit de ghid. Amuzant a fost că eu nu știam că pentru a ajunge la o plajă ca cea din Elafonisi trebuie să trecem printre munți, printre niște chei și pe un drum abrupt care nu a fost creat să circule autocarele. Acum eram deja în problemă, ce puteam să fac decât să…zâmbesc! 🙂

Asta nu a fost tot. Ori ghida noastră era plină de glume, ori eram noi prea frustrați văzând pe ce coclauri urcăm cu ditamai autocarul însă consider că remarca următoare nu a fost cea mai potrivită: urcând pe drumul cu pricina, la colț de drum ne arată o minibisericuță așa cum mai tot găsești prin Creta. Știam ca acestea simbolizează un accident rutier și imediat aud cum dă detalii despre asta. Neinspirată idee însă am observat că ironic a adus un zâmbet și pe fața altor călători.

Drumul printre munți până la plaja Elafonisi

Important de reținut: ai ceva parte de adrenalină până acolo însă priveliștea este divină la fel ca și senzația pe care o ai, tocmai pentru că imediat ce treci de crestele  munților, urmează să atingi nivelul mării. Acest moment este incredibil de frumos!!

Puțină istorie

Tot pe parcursul excursiei până acolo, am aflat cum insula a avut și ea evenimentele ei nefericite o dată cu istoria vremii.

De exemplu, în jurul anilor 1800, sute de greci, copii și femei au fost uciși de soldații otomani în timpul războiului de independență al Greciei la fel cum pe la 1907 un vas lovit de vânturi puternice a fost scufundat în apele din jurul insulei. Pe insula au fost îngropați o parte din cei care au murit în acest incident.

Cu ce amintiri poți rămâne după o zi petrecută în Elafonisi

Recomand să faci un milion de poze, dacă poți, se merită, aventurează-te responsabil pe stâncile din jurul insulei, care sunt acceptabil de urcat, vei avea o altă perspectivă asupra insulei iar nu în ultimul rând lasă-te purtat de frumusețea locului și ia cu tine cât poți de mult din aceasta, îți vei hrăni mintea și spiritul și după ce ajungi acasă.

Dacă ti-a plăcut articolul îl poți distribui. Ne găsești pe Instagram și pe Facebook.

Dream|Travel|Explore

Author

2 Comments

    • Madalina Reply

      Într-adevăr. Este un loc minunat, de văzut măcar o data! 🙂

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.