Cred că am învățat să folosesc sensul cuvântului mulțumesc abia la maturitate când mi-am dat seama ce poate face el pentru mine. Să fii politicos spunând mulțumesc atunci când cineva îți oferă ceva sau te ajută într-o anumită problemă, nu mai este nicio noutate.Cu toții facem acest lucru, este de bun simț, aș zice eu. Din acest motiv a devenit un mecanism de care cu toții ne folosim.

Însă ce se întâmplă dacă ai spune mulțumesc conștient, de fiecare dată când te trezești dimineața sau seara când mergi la culcare. Sau să fii recunoscător pentru că te mai asteaptă o zi minunată Aici unde ai ales sa Fii și să Iubești?!

După ce internetul a început să fie sursa mea principală de informație am descoperit multe lucruri și asta de câtiva ani. Multe dintre cele descoperite au trecut pe lângă mine pur si simplu fără vreo importanță, altele mi-au atras atenția. Deja a devenit un laitmotiv să fii recunoscător, nu este pentru prima dată când citești despre asta însă niciodată nu vei știi exact ce poate face pentru tine acest cuvânt atât de usor de rostit până când nu vei pune și în practică.

Să îți spun ce s-a întâmplat cu mine de când am învățat să dau cu adevărat sens cuvântului recunoștință.În primul rând am început să simt viața așa cum este ea, perfectă cu toate imperfecțiunile ei.

Mi-am dat seama că eu sunt creatorul propriului meu univers în care trăiesc. Așadar al doilea lucru pe care l-am simțit schimbat la mine a fost importanța pe care am inceput să o dau și celui mai mic lucru din viața mea.

Oamenii, experiențele și oportunitățile începuse să se schimbe…în bine, în foarte bine!!! iată și un al treilea si cel mai important lucru.

Cum să fii recunoscător?!

Asta a fost cea mai grea parte dintre toate. Să spui mulțumesc când primești o floare sau când cineva îți oferă o informație , este usor. Însă să îți setezi ca în fiecare zi să fii recunoscător pentru orice lucru, întâmplare sau om nou din viața ta, devine la un moment dat imposibil, ai zice.

Ei bine, e mai mult decât simplu.Poți scrie și îți va fi și mai ușor să vezi exact care sunt minunile din viața ta. Bineînteles că te poți rezuma la a spune doar în gând dacă te simți mai confortabil așa. Eu le-am ales pe amândouă. Ce este frumos în toată treaba asta este că înveți să echilibrezi. Dacă azi simt să le gândesc mai mult, așa fac, în alte dăți simt acut să scriu.

Este ca și cum azi am chef să meditez si să ard bețișoare de salvie în casă iar mâine să lenevesc la o terasă cu un cocktail în față fără să fac nimic adică un dolce far niente, atât!!!

Ce dispare din viața ta?

Aici ai grijă. Vei pierde multe lucruri, cum ar fi: experiențe nefaste, oamenii cu care nu mai rezonai și care nu te mai făceau să te simți bine, lucruri care te țineau pe loc, până și locul de muncă de care țineai atât cu dinții de parcă ar fi fost singurul pe lume. Pe scurt, scapi de frică. Dispare daca îi dai voie.

Dacă am văzut ce poate dispărea din viața ta trebuie să îți spun și ce inlocuiește toate cele povestite mai sus.

Aici o să îți placă. Păi este cât se poate de logic. Apar oameni noi cu același valori sau credințe ca ale tale, accepți mai ușor opiniile celor din jur, ești mai puțin judecător și mai mult spectator. Simți că ești una cu tot ce este în jurul tău.

Practic în tot procesul ăsta de mulțumire față de tot ceea ce te inconjoară sau interacționează cu tine este nevoie să fii constant si să lași așteptările deoparte. Dacă nu crezi în lucrurile bune care poate să ți se întâmple ție nu înseamnă că nu se mai întâmpla deloc altora, care cred.

De cele mai multe ori nici nu vedem acele minuni de care ziceam mai devreme. Ca exemplu ar fi:  un cer senin de îți taie răsuflarea, o floare care emană un miros divin, copilul tău care își dă examenul de pictor pe pereții proaspăt zugrăviți, o excursie in vârf de munte unde respiri după mult timp aer curat și rece sau o banală duminică petrecută în familie în care descoperi lucruri noi la mama, tatal, nepoții tăi pentru prima dată, deși trăiești cu ei de o viață în aceeași casă.

Sunt așa de multe că nu mi-ar ajunge o zi să le enumăr pe toate. Încearcă și o sa vezi tu singur ce se poate întâmpla!

Eu am descoperit și încă mai descopăr minuni în viața mea, în fiecare zi.

Una dintre ele este că acum trăiesc printre elvețieni pentru o perioada de timp. Perioadă care habar nu am cât va dura. Cert e că urăsc germana (ce respingi de fapt atragi, vibrația cu care emiți se întoarce la tine, ca și acum in cazul meu, sub aceeași forma :)). Deci iata-mă în Zurich unde multiculturalitatea este la ea acasă la fel cum este și nivelul ridicat de trai și civilizație. Imi placee ce trăiesc, văd, simt 🙂

Așa că îți las în imagini o parte din minunile mele.

Râul Limmat , Zurich
Zurich pe înserate

Dunele de nisip, Maspalomas, Gran Canaria
Apus in Lanzarote
Momente de gratitudine
Best friendship, Creta
Insula Chrissi, Creta
Lovin’ you

 

Îndrăznește să creezi magie în viața ta!

Totul începe cu un prim Mulțumesc conștient!

 

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.