Despre viața pe pilot automat

Well, nu știu dacă te-ai prins ce vreau să spun cu titlul asta:” Ce înseamnă să spui stop vieții pe pilot automat?”. Însă o să îți spun imediat.

Sunt ceva ani de când tot aud sintagma asta: “să trăiești pe pilot automat”. Nu prea i-am dat atenție până când am realizat că fac asta. Adică, ajunsesem un roboțel care alerga de colo, până colo. Să Spui STOP vieții pe pilot automat, este o asumare și nu este foarte ușor să faci asta.

De exemplu, imaginează-ți că până azi ai fumat încontinuu, ani de zile. Și dintr-o dată te hotarăști că este timpul să te lași de acest obicei. Știm că rare sunt cazurile când cineva reușește să se lase de fumat de pe o zi pe alta. Procesul este lung și anevoios.

Așa este și cu automatismul acesta. Să trăiești cumva paralel de ceea ce te definește, fără să îți observi viața conștient, este sincidere curată.

Ce vreau să spun, este că atunci când nu te îngrijești mai mult de suflet sau când nu te observi suficient, intri ca într-o rutină zilnică. Ca rezultat, ea este mereu pregătită să te arunce în valurile vieții, chiar dacă nu știi să înoți.

De ce este greu să renunți la acest obicei al vieții pe pilot automat?

Cel mai grav în viața asta, mi se pare să trăiești pe modul: “Eu nu fac nimic, eu nu vreau se se întâmple asta. Dar cu toate astea se întâmplă”. Oare?!

Dacă încă mai crezi, că din neant vine totul către tine, sau mai grav, că : Doamne, Doamne vrea să fie așa, El mă mai pedepsește câteodată!…mai gândește-te!!

Pe de altă parte, ce înseamnă de fapt sa trăiești pe pilot automat?

Înseamnă să lași fiecare zi să treacă așa fără să îi dai un sens, să nu te străduiești să aduci o plus valoare zilelor pe care le trăiești pe această planetă.

Dacă ceva nu are loc după bunul plac, începi să arunci vina în stânga, în dreapta, pe unde apuci. Ca rezultat, apare viața pe pilot automat, exact ceea ce nu ne dorim.

Viața pe pilot automat nu te lasă să vezi mai nimic. Cu alte cuvinte, ce e mai important din viața ta, trece pe lângă tine. Cum ar fi să constientizezi la final de zi încotro s-au îndreptat toate orele, minutele?

Ai avut vreodată sentimentul că ai muncit așa de mult azi? dar de fapt, dacă faci o analiză, îți dai seama că nu ai făcut mai nimic? Cam așa se scurge timpul de cele mai multe ori, în defavoarea noastră!

Și iată cum acest obicei, cumva este greu de lăsat în urmă. Doar făcând mici schimbări în fiecare zi, ajungi să ieși victorios.

Din propria și numai propria experiență, îți las câteva sfaturi, recomandări. 🙂

Câteva sfaturi să dezactivezi pilotul automat

începe si fă-ți o listă la final de zi chiar și în minte. Recomand cea fizică, într-o agendă sau caiet personal, în care să notezi ceea ce ai făcut azi. Poate sună ciudat însă va fi revelator să vezi pe ce ți-ai consumat energia în decursul unei zile.

după ce faci lista, a doua zi propune-ți să fii mult mai centrat pe tot ceea faci in acea zi. Ești la muncă, focusează-te pe ce faci. Când îți suni părinții să vezi ce mai fac, fii acolo cu totul în acea conversație. Când mănânci, doar mănâncă.

După cum spunea și mentorul meu, procesul de hrănire al corpului este cel mai sacru moment. Fă-l să-l fie așa. Închide telefonul când iei masa, când vorbești cu cineva, sau când faci orice altceva ce implică atenția ta în cu totul altă direcție.

ocupă-te mai mult de propriile pasiuni. Dacă faci ceva din plăcere, toată atenția ta este îndreptată doar în acea direcție, ești înflăcărat și cuprins de o energie pozitivă. Timpul va trece, fără să-l simți, dar cu rost.

✓ rupe ritmul. Ce zici de acest îndemn? 🙂 Tot de la mentorul meu am învățat că a rupe ritmul îți dă acea licărire pe care doar în momentul prezent o simți cu adevărat.

găsește-ți propria metodă de a rămâne cu mintea în momentul prezent, cât mai mult timp.

nu te încăpățâna să crezi că dincolo de iureșul unei zile din viața ta, nu mai există altceva notabil. Cu siguranță, dacă slăbești frâiele puțin, vei vedea câte lucruri poți face într-o singură zi, însă CONȘTIENT.

Sper ca cele câteva gânduri despre viața pe pilot automat să îți ofere inspirație pentru a începe să trăiești în Acum.

Te aștept si pe pagina de Facebook să povestim mai multe!

Namaste!

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.