Două bilete de tren, o dimineață însorită și o cafea caldă, reteța perfectă pentru a explora orașul.

Acum o lună de zile când am ajuns în Zurich nu mă gândeam că voi vedea atât de multe într-un singur loc. Pe de o parte agitație, turiști mulți dar chiar și așa nimic obositor în toată treaba asta, iar pe de altă parte ai locuri unde poți te poți ascunde în mijlocul zilei de razele puternice ale soarelui sau poți face drumeții pe muntele din inima orașului.

Așa am descoperit Uetliberg, gigantul de la aproape 900 de metri înălțime ce îți oferă priveliști de neuitat cu orașul și râul Limmat.

Călătoria a început timid căutând linia de tren  pentru această destinație și ratând bineînteles  primul tren 🙂 Noroc ca sunt foarte dese aceste plecări.

După  aproximativ 30 de minute de urcat printre pășuni și o pădure verde de smarald am ajuns la capătul liniei. Aici ai posibilitatea să te răcorești cu o băutură rece la terasa singurului restaurant aflat în acel punct. De asemenea copiii au un parc frumos amenajat pentru joacă.

Trenul care merge pe ruta Zürich Hauptbahnhof – Uetliberg

Parcurgerea traseului până în vârful muntelui reprezintă modelul sistemului nostru solar

Nu am stat foarte mult în acest loc deoarece atracția principală se afla la 15-20 minute de mers prin pădure pe un drum de munte pietruit și ușor de parcurs.

O dată ajunși  în vârf am rămas muți de uimire precum copiii care au descoperit tărâmul Narniei.

La baza turnului te va încânta priveliștea extraordinară asupra orașului, aici ai ocazia să te odihnești puțin în parcul special amenajat sau la restaurantul hotelului care acum se pregătește pentru festivalul Oktober Fest.

Dacă ești curios să vezi împrejurimile ai trasee în toate direcțiile pe care să le urmezi și să descoperi frumusețile naturii.

După câteva sesiuni foto 🙂 eu cel puțin, am zis să încerc să îmi mențin picioarele drepte pe scările turnului  înalt de 30 de metri. Am reușit însă ținând în brațe la propriu balustrada, la fel cum niciodată nu mi-am admirat picioarele atât de mult ca acum, le-am privit tot timpul nu cumva să calc strâmb din cauza emoțiilor. Da, sunt îngrozită de înalțimi mari ceea ce face să nu mai fiu atât de vitează iar în viața asta să TAI de pe bucket list-ul meu orice are legătură cu skydiving-ul :))

M-am liniștit imediat ce am ajuns sus. Am uitat de tot de frică de înălțimi sau de drumul de întoarcere care îmi oferea acceași adrenalină.

Am profitat de aerul fresh și de natura care ne cadorisea cu cele mai frumoase peisaje.Câteva minute bune ne-am luat pauză de la tot, am respirat adânc și am mulțumit pentru tot ce se întindea în fața ochilor noștri.

Cum drumul de întoarcere, se știe pare mai scurt, în mai puțin de 15 minute eram la linia de tren care ne ducea înapoi către oraș.

Pentru că acest loc m-a cucerit de-a dreptul îți las câteva recomandări pe care să le iei în calcul dacă vei ajunge în Zurich cu scopul de a vizita Uetliberg.

1.Dacă plănuiești această excursie din afara orașului îți poți cumpăra bilet către Uetliberg direct din gara de unde vei merge către Zurich chiar dacă vei schimba trenul. Pentru a ajunge în vârful muntelui trebuie luat trenul care merge special pe acest traseu.

2. Ia în calcul ca masa de prânz să o savurezi sus pe munte la restaurantul care este pregătit cu produse foarte bune, proapete (pentru iubitorii de carne respectiv produse tradiționale-puteți savura vestiții cârnații thuringer) salate și plăcinte aburinde de diverse sortimente. Recomandarea personală este salată de cartofi. Cea mai bună salată de acest fel pe care am mâncat-o până acum.

3. Ia-ți timp să stai pe munte și să admiri pădurea, verdeața. Oriunde îți muți privirea vei găsi un loc special amenajat cu bănci unde poți să te odihnești și să faci planuri pentru următoarea excursie.

4. Nu îți uita camera foto acasa. Vei imortaliza cele mai spectaculoase peisaje.

5. Dacă îți place să te dai cu bicicleta pe trasee accidentate, aici vei găsi multe. Toate sunt marcate și unele chiar special amenajate.

Până la următoarea experiență din Zurich sau Elveția te aștept pe facebook sau instagram să ne împrietenim.

Pe curând!

 

 

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.