Despre ceremonia Icaros

Despre ceremonia Icaros nu am mai menționat până acum.Este cea mai frumoasă și benefică ceremonie la care am participat până acum!

Sunt bucuroasă să revin pe blog cu un articol total diferit față de cele pe care le-am mai scris.  Panademia asta a venit cu multe schimbări. Mulți și-au reorientat afacerile și activitățile în online. De aceea, din acest punct de vedere au existat și plusuri dar și minusuri.

Un plus pentru mine a fost să descopăr oameni minunați chiar și de la celălalt capăt al lumii. Am participat la diverse ceremonii sau sesiuni de yoga la care în alte condiții nu aș fi avut acces.

Așa a luat naștere interesul meu pentru cultura Inca și tot ceea ce presupune ceremonii susținute de maeștri din Peru.Am început cu sesiuni de respirații șamanice, urmate de zile la rând de practică a meditației Munay. Apoi mi-am îndeplinit visul de a fii parte dintr-o ceremonie Icaros.

Poate ai mai auzit sau poate nu de acest termen. O definiție pertinentă a fost dată de cei de la Etnikas din Cusco, Peru.

„Icaros, sunt cântece de medicină sacră sau cântări șamanice (rugăciuni sau mantre tipice culturii shipibo amazoniene).Vindecătorii învață cântecele făcând diete, luând plante specifice și stând izolat timp îndelungat, cum ar fi 6 luni în junglă.

În acest timp vindecătorul se conectează cu spiritul plantei prin vise. Planta le oferă cântecul de a cânta și cunoștințele despre cum să folosești planta ca medicament sau proprietăți medicinale. De-a lungul timpului, icarul și cunoștințele au trecut din generație în generație.”

Tribul shipibo și legătura cu aceste cântece

Mai mult decât atât, tribul shipibo care duce mai departe această tradiție, au și ei la rândul lor o istorie interesantă. Comunitatea Shipibo este formată din aproximativ 35.000 de oameni. Toți  trăiesc în peste trei sute de sate concentrate în regiunea Pucallpa, de-a lungul râului Amazon.

Oamenii Shipibo sunt în primul rând artizani, vânători și pescari, iar unii practică agricultura. Niciunul din satele Shipibo nu are energie electrică.

Își păstrează multe dintre tradițiile și credințele șamanice preistorice ale acestora. Printre tradițiile lor se numără ceremonia Ayahuasca (Banisteriopsis caapi).

Artizanii Shipibo, care sunt cunoscuți pentru design-urile complexe, modelele geometrice pe ceramică. Toate sunt transmise de la o generație de artiști la alta.

Există multe teorii despre sensul modelelor geometrice complexe unice Shipibo. Unii antropologi consideră că este o formă de limbă străveche. Alții, presupun că tiparele reprezintă o cartografiere a râurilor Amazonului.

Oricare ar fi explicația, care de multe ori nici nu mai contează, ce știu este că în această parte de lume există încă o formă de iubire nemărginită pentru natură, oameni și vindecare.

Toate aceste informații despre tribul Shipibo și ceremoniile pe care le transmit de sute de ani dintr-o generație în alta, ne arată clar, cum tradiția și respectarea Mamei Pământ este mai presus de orice.

Nu spun acest lucru doar din ce am citit ci din legătura directă pe care am avut-o cu o parte din familia Herrera, prin ceremoniile la care am participat.

Angel, Tedy, Liliana și Paola sunt oameni plini de cunoaștere autentică cu respect pentru tradiția familiei din care fac parte. Au o dorință mare de a transmite tot ce știu dincolo de granițele comunității din fac parte.

Cum a fost pentru mine prima ceremonie Icaros?

Așa cum spuneam înainte să mă înscriu la această ceremonie, deja mai participasem și la altele marca Etnikas, ceea ce a dus la o curiozitate și mai mare.

Un ocean ne-a despărțit pe toți cei prezenți de Maestrul Manuel și cântecele sale venite dintr-o altă dimensiune.

Asta pe mine nu m-a împiedicat să realizez ce binecuvântată am fost numai pentru că am putut să mă conectez cu maestrul și cei peste 50 de particianți.

Icarosul este ceva dincolo de cuvinte. Îți dă o stare de liniște, nici nu vrei să înțelegi de unde  provine și ce semnifică, ci vrei doar să asculți. Vrei doar să integrezi în toate structurile tale ceea ce primești.

Chiar și fără să vreau să știu ce semnifică acele versuri, maestrul ne-a spus de fiecare data pentru ce cauză cântă.

Cred că am pornit pe un drum pe care mi l-am croit cu ceva timp în urmă dar despre care conștient nu știam prea multe. Vine o vreme când pregătit fiiind descoperi ca și mine încotro vrei să te îndrepți, de unde vrei și de la cine vrei să înveți.

Există un ingredient principal care la mine o data pus în funcțiune a dus la materializarea unor lucruri. Este vorba despre RĂBDARE. Dacă te ajută acest sfat, pune-l în aplicare!

Ce am făcut să obțin mai multă anduranță? Deocamdată doar caligrafie 😊). Și nu mi-am propus. Doar m-am îndrăgostit de această artă și așa am descoperit cum e să ai și răbdare.

Iată cum “nebănuite sunt într-adevăr căile Domnului”. 🙂

Dacă ți-a trezit cumva interesul ceremonia Icaros sau pui la cale în viitorul apropiat o călătorie în îndepărtații Anzi, Etnikas, Traveling and Healing îți stau la dispoziție.

Aum Tat Sat

Citește și articolul Iți scriu din viitor

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.