- featured, Minte, Trup si Suflet

Inspirație de la Masaka Kids Africana

De două zile tot urmăresc un video clip al copiilor de la Masaka Kids Africana pe care l-am găsit pe Facebook. L-am sheruit pe pagina de facebook Around My Dream și de atunci am rămas hipnotizată.

Mereu m-am întrebat de unde atâta energie pozitivă înauntrul acestor copii, a persoanelor de culoare, în general.

Iubesc stilul lor de a se mișca, dansa, vorbi. Parcă totul curge lin prin corpul lor, vibrația lor este una specială. 

Îmi doresc foarte mult să ajung într-o țară din Africa, oriunde. Știu de pe acum că nu va fi cea mai ușoară experiență din cauza a ceea ce aș putea experimenta din punct de vedere emoțional. Însă chiar și așa, rămâne visul meu special pe care știu că o să-l împlinesc la un moment dat.

Câteodată, când am tendința de a mă îngrijora de ceva minor din viața mea, îmi aduc aminte că de fapt nu am niciun motiv să fac asta. Chiar am tot ce îmi trebuie și am nevoie. Restul sunt detalii. Ca și mine, și tu dacă ai sănătate, ai un corp cu care te poți mișca liber, poți dansa, alerga, ai un acoperiș deasupra capului, indiferent cum ar fi el, ai apă curată să te speli, să bei și ai hrană pentru organismul tău înseamnă că ești unul dintre cei mai fericiți oameni de pe Pământ!

Ca să revin la ce am spus la început, iubesc stilul lor de a-și canaliza toată energia corpului, modul în care se mișcă acești copii pe ringul de dans, fie el și unul improvizat.

Dacă nu știi ce este Masaka Kids Africana, îți voi spune eu. În localitatea Masaka, unde se află orfelinatul din Uganda, acești copii pentru a-și face viața mai frumoasă, au mai multe activități interesante printre care și dansul. Orfelinatul are în grijă copii începând cu vârsta de 2 ani.

“We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams, we are the dancers, we create the dreams.” Albert Einstein

După acest motto își ghidează acești copii activitățile. Minunat!!!

Dacă fac un exercițiu de memorie, îmi aduc aminte de o fotografie la care am reacționat la acel moment, postată de Robert Diaconeasa de undeva din Zanzibar. Fotografia aceea reunea câțiva puști absolut incredibili de frumoși unde atitudinea de “I am king of the world” se vedea pe fața lor. 

Aș fi tare bucuroasă să împărtășești idei, opinii despre o experiență avută în Africa sau cu astfel de copii. Cel mai probabil te-ai încărcat cu energie bună și ai devenit mai bogat sufletește.

Până la momentul în care voi ajunge să mă bucur în persoană de prezența unor astfel de copii, îți las aici clipul pentru a-l viziona și tu. La mine e pe repeate! 🙂

Foto: Masaka Kids Africana 

                      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.