Nu degeaba este cunoscută una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Se pare ca zeii au știut ei ceva când au aruncat praful magic peste acest loc. 🙂 

Frumusețea acestei insule se rezumă mai mult la oameni decât la locuri, mare, soare și plaje cu nisip fin.

Creta oricum le are și pe acestea.Dacă încă nu ai vizitat cea mai mare dintre insulele Greciei, este  timpul să o treci pe lista personală de călătorii.

Eu am descoperit-o locuind aici un sezon întreg, acum doi ani de zile iar anul acesta, din nou, tot pentru un sezon de vară.

Ce m-a atras pe mine din  primul moment, a fost ospitalitatea localnicilor. Asta te va cuceri și pe tine imediat ce vei ajunge aici, sunt sigură!

Este drept că fără această atitudine, aici nu poți face mare lucru din punct de vedere al turismului și al comerțului, acestea fiind doua din principale surse de venit pe insulă.

 Oricum ar fi, te vei simți binevenit!

Creta, Grecia
Creta, grecia
Creta, Grecia
Plaja Heaven, Creta
Plaja Heaven
Plaja Heaven
Apus in Gouves, Creta
Santorini, Grecia
Santorini, Grecia

Daca vrei să vezi Creta vara asta iată și recomandările mele ca să nu ratezi cele mai frumoase locuri.

 1.Insula Chrissi. Așadar dacă vrei o escapadă pe o insulă exotică cu nisip alb și apă cristalină, Chrissi este destinația perfectă.Poți lua o excursie de o zi sau poți închiria o  mașină până în sudul Cretei, în Ierapetra, orașul din al cărui port vei lua vaporul către insulă, pentru aproximativ 40 de minute. Acestă insulă încă nu este întru totul atinsă de om, ceea ce este bine. Vei găsi și locuri pustii unde te poți plimba liniștit ca și cum ai fi doar tu acolo.

2.Heraklion. Capitala insulei Creta are și ea multe de oferit. Poți vizita portul și fortăreața Koules. De asemeni din port ajungi în 5 minute către centrul orașului.

Aici merită vizitat Muzeul Arheologic și evident nu uita să te oprești să bei un fresh de portocale, să mănânci un souvlaki sau să te răcoresti cu un freddo cappuccino, la una din sutele de restaurante și taverne pe care le găsești de-a lungul mării.

3.Hersonisos.Orășelul acesta nu doarme niciodată. Pe timp de noapte vei găsi atât de multe restaurante și cluburi deschise încât îți va fi greu să alegi unul.

Rethymno. La o distanță de 80 km de Heraklion, se află acest oraș superb. Aici poți face câteva cumpărături. Dacă îți plac produsele tradiționale, găsești din belșug ulei de măsline brut cu o aromă de îți trezeste toate simțurile sau măsline în diverse sortimente.

5.Bali. Când am ajuns prima dată aici in 2016 deja îmi făceam planuri cu ce o sa fac și cât de mult o sa îmi placă. A fost dragoste la prima vedere și așa a și ramas 😀 Sătucul acesta este foarte primitor cu restaurante și taverne aranjate și bineînțeles oameni foarte calzi.

6.Santorini a fost un vis împlinit. Frumusețea acestui loc este mult prea cunoscută ca sa îi mai dau și eu încă notă.

Aceasta este chiar una din destinatiile care arată exact așa cum o poți vedea pe internet în videouri și imagini. Este precum o carte poștală ce îți taie răsuflarea. Anul acesta intenționez să mă reîntorc, de data asta pentru celebrul apus.

Pentru ca anul acesta am mistuit dorul de mare și Grecia cu un sezon de vară pe insulă, voi completa lista de călătorii cu următoarele locuri extraordinare pe care Creta le are de oferit:

1.Chania

2.Elafonissi

3.Balos

4.Matala

5.Spinalonga

Ce să nu faci dacă ajungi în Creta. 

1.Nu te caza la un simplu resort all-inclusive. Vei pierde toata distrația și viața cretană care se află dincolo de pereții hotelului. Este într-adevar o metodă de cazare preferată mai mult de familii, însă chiar și așa riști să rămâi prins în spectalolele oferite de animație și cu greu să te desprinzi de hotel.

2.Nu rata micile restaurante de familie. Chiar daca nu întotdeuna arată ele cele mai fancy, în schimb sunt cele mai primitoare și au o mâncare extraordinar de bună.

3.Nu merge doar in excursii organizate. Distracția vine mai mult când poți să te organizezi singur. O mașină închiriată îți va asigura tot confortul plus că vei avea timp să te bucuri mai mult de locul respectiv și nu vei fi deloc presat de timp.

4.Nu uita să  negociezi orice vei cumpăra.

5.Nu pleca acasă fără o sticlă de rakomelo. Este un fel de țuică doar că are o aroma de miere. Este una din băuturile tradiționale ale Cretei, foarte bune. Este utilizată chiar și pentru iritații ale gâtului în caz de răceală.

Deși sezonul abia a început insula este plină de turiști, de vreo două săptămâni s-au deschis toate restaurantele iar la plajă ai foarte multe opțiuni în materie de taverne, toate dotate cu sezlonguri.

Sezonul este deschis până la final de Octombrie când încă mai poți veni pe insulă. Vremea începe să se schimbe cu adevărat spre început de Noiembrie.

Dacă îți surâde ideea să petreci câteva zile aici îmi poți scrie și te pot ajuta cu recomandări în materie de cazare sau în funcție de ce îți dorești, în ce zonă, să stai. Până atunci putem schimba impresii pe Facebook sau Instagram.

Hugs, Mădălina!

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.