Când iți arunci privirea pe geam, din avion, vei rămâne uimit să vezi numeroase pâlcuri negre pe care l-a început nu poți deloc să le deslușești.

Uimitor după ce aterizezi vei vedea ca acestea sunt întinderi mari de pământ negru, roci vulcanice sub diverse forme, nisip negru, plaje de dimenisuni mari alături de care se întinde la nesfarșit Oceanul Atlantic.Daca ești în căutare de noi aventuri aici este locul tău 🙂

Măreția oceanului Atlantic

Ce m-a impresionat la aceasta  insulă au fost oamenii incredibili de calzi și nenumăratele opțiuni de petrecere a timpului liber.

Te poți bucura de o plajă însorită tot timpul anului , soarele este destul de puternic în  lunile de iarnă. Oceanul însă este destul de rece pentru a înota însă chiar și asa am văzut destul de mulți curajoși care se aventurau printre valuri.

Ceea ce mie mi-a oferit plăcere a fost sa văd în largul oceanului delfinii și balenele. Un mic secret pe care l-am aflat pe loc în excursia cu vaporul pe Atlantic este despre această căutare a balenelor și delfinilor care se face fără sonare sau radare, ceea ce înseamnă că o dată ajunși în larg am așteptat ca aceste ființe marine deosebit de inteligente să iși facă pur și simplu apariția. Și cum norocul a fost și de partea mea, în final, m-am putut bucura de prezența lor.

Și excursia mult așteptată…

De asemeni vizita în capitala insulei, Arrecife, un oraș mic, curat așezat pe malul oceanului a fost pentru mine de departe un moment plăcut deoarece am putut regăsi o parte din frumusețea celebrei străzi Rambla, din Barcelona.

Se pune că cel care și-a pus ampreta în arhitectura insulei a fost César Manrique, un artist al locului. Când ajungi pe insulă nu rata cele 7  locații în care vei regăsi stilul său arhitectural: El Mirador, La Graciosa, Jardin de Cactus, La Cueva de Los Verdes, Muzeul Intenațional de Arta Contemporană, Parcul Național Timanfaya.      

Atunci când vezi frumusețea locului în care te afli, pe rând vei avea parte de multe alte surprize plăcute.

Cât timp am stat pe această insulă, uimită fiind de frumusețea ei, am luat fiecare moment ca atare și m-am bucurat deplin de tot ceea ce îmi ieșea în cale, momente sau oameni frumoși bucurându-se de viață.

Un colțisor de pe străzle insulei

În afară de aceste momente care pe mine m-au surpins plăcut îți recomand din tot sufletul să fii deschis , să ai ochi pentru fiecare colțisor de pe această insulă, feeling pentru fiecare moment al zilei în care vei simți totul diferit.

În acest loc m-am simțit minunat, precum un copil mic, apusul de soare  văzut aici la lăsatul serii este cel mai spectaculos. Parcă cerul este mai aproape, culori fantastice se formează la apus, si toate astea, în compania oceanului.

Pe curînd și aștept sa îmi povestești cum a fost experiența ta în Lanzarote 🙂

 

 

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.