Magie în piața de Crăciun din Salzburg

Este prima piață de Crăciun pe care o vizitez în afara țării. Poate, pentru că este prima m-a și cucerit imediat.

Hai să îți spun ce mi s-a părut mie așa deosebit și cât mi-a trebuit să îmi dau seama că este un loc unde m-aș întoarce în fiecare seară.

Practic în această perioadă tot Salzburgul este îmbrăcat în sărbătoare. Austriecii știu foarte bine cum să aducă la viață spiritul sărbătorii de Crăciun. Totul este pe stilul: feerie în mijlocul orașului.

Forfotă pe strada care duce în piața de Crăciun

Din punctul meu de vedere piața de Crăciun este doar o mică parte din ceea ce oferă întreg orașul, de sărbători. Luminițe care mai de care mai colorate, tot felul de podoabe și decorațiuni care îți iau ochii, buticuri cu tot felul de bunătăți care te obligă să stai în ger și să le încerci până și ți se face nasul roșu, mai ceva ca al lui Rudolf. 

Ce poți savura în piață?!

Păi, hai să vedem! Renumitul și deliciosul preparat unguresc, Lángos a fost de departe vedeta.Puteți vedea puțin mai jos 🙂

Fericirea poartă numele de Langos 🙂
Langos, specialitate ungurească

Apoi la același chioșc unde coada era imensă puteam încerca și pâinea prăjită unsă cu fasole bătută și mirodenii sau gogoși cu zahăr, un preparat demonic care te face dependent.

La câțiva metri mai încolo găsești alte minunății, pe bază de cartofi de data asta, este acel ceva care să îți rămînă în minte mult timp. Mie mirosul, altora și gustul nu de alta dar aș fi riscat să mă împrietenesc cu niște kilograme nedorite. Așa că am zis să mai las și privirea să își facă de cap. 

Ce băuturi de sezon poți savura în piață de Crăciun?

Fără îndoială Stiegl, berea austriacă, nu este ea neapărat de sezon dar care are un gust ce nu poate fi descris și bineînțeles vin fiert roșu sau… albastru 🙂

Recunosc ca astfel de târguri că sunt ele de Crăciun sau altă sărbatoare mă atrag foarte mult. Dacă acum ceva ani colindam mai mult partea cu suveniruri și tot felul de mărunțisuri care la un moment dat îmi umpleau casa degeaba, anul acesta am ales doar să le fotografiez și să zăbovesc mai mult timp pe la cele care prezentau ceva gastronomic. Oricum mirosurile încântătoare nu mă lăsau să plec de acolo așa cu una cu două.

Dacă ar fi să spun ce mi-a plăcut cel mai mult și mai mult aici, ar fi modul în care un oraș mic, în stil vechi precum Salzburg îți reamintește la fiecare colț de stradă că vin sărbătorile de iarnă.

Este superbă atmosfera, colindele răsună peste tot iar copiii sunt cei mai fericiți. Pe cei mai mulți dintre ei îi găsești la patinuar, chiar lângă piața de Crăciun.  

Piața de Crăciun din Salzburg

Această experiență este unică. Simți cu adevărat că vine Crăciunul. Mie imi dă o stare de liniște și pace această perioadă din an plus că îmi aduce  multe alte bucurii alături de cei dragi.

Dacă și tu ai vizitat vreo piață de Crăciun, scrie-mi impresiile tale.

Sărbători magice să ai! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.