- featured, Minte, Trup si Suflet

Meditația – Poarta Către Universul Interior

Sunt aproape 8 ani de când am descoperit această tehnică miraculoasă de a ma intoarce către universul interior. La momentul la care am descoperit-o se vorbea foarte puțin, cel puțin în spațiul public. Sau poate nu aveam eu ochi să văd, știi cum se spune, când ucenicul este pregătit apare și maestrul.

Pe acest principiu au funcționat și la mine lucrurile și încă funcționează.

De ce am numit această tehnică Poarta către universul interior?

Poate ai experimentat deja, dar se întâmplă ca  răspunsurile la care râvnim în viața noastră atunci când suntem într-un impas să vină din interiorul nostru, iar dacă nu ai auzit de pe la alții, nu e greu să îți dai seama că așa este. Poți să o numești voce interioară sau al 6 lea simț însă acolo va fi mereu liniștea pe care cu atâta ardoare o cauți în exterior.

Pentru mine este exact ca o poartă pe care dacă aleg să o deschid mi se reveleaza o infinitate de posibilități. O să îți explic la ce mă refer când spun posibilitați. Atunci când accesezi spațiul vast din interiorul tău poți experimenta o liniște din care apoi curg toate răspunsurile pe care le cauți. Doar în liniște ajungi la potențialul tău maxim. Nu este nimic ce nu poți face atâta timp cât conștientizezi că ești mai mult decât ceea ce experimentezi la nivel fizic.

Pentru mine, meditația înseamnă să deschid o poartă către lumea mea interioară și în același timp să o închid pe cea a lumii exterioare în care trăiesc fizic zi de zi, clipă de clipă.

În urma practicării meditației pe termen lung, am dobândit anumite capacități, am conștientizat mai multe lucuri importante :

  • O liniște interioară
  • Bucurie și recunoștință pentru ceea ce sunt aici și acum
  • O încredere mai mare în propriile forțe
  • Contientizarea faptului că a privi în interior a fost și va fi mereu locul de unde se pot naște cele mai mărețe idei
  • Abilitatea de a privi cu iubire tot ce mă înconjoară
  • Să ofer și chiar dacă sună clișeic, chiar fără a aștepta mereu ceva la schimb.
  • Să ajut și apoi să zâmbesc că am putut să fac asta. Nu ai nevoie de fapte mărețe ca să îți aprobi că ai făcut asta. Poate fi orice gest micuț de la a ajuta o bătrânică să urce scara blocului ori să oferi un zâmbet cuiva. Aici scriam despre recunoștință și cum mi-a schimbat percepția asupra vieții. Dacă vei citi articolul vei vedea la ce mă refer.
  • Puterea de a trece mai ușor peste situațiile neplăcute fără a le lua în dramatic. Viața nu este o întâmplare este exact povestea pe care ai dorit să o trăiești.Dacă nu îți place povestea din care faci parte , poți ușor, ușor poți să o rescrii. Dorește-ți asta!
  • capacitatea de a-mi observa gândurile și de a le accepta pe cele mai puțin plăcute fără a le da vreo putere să crescă în mintea mea.

Știi care este frumusețea acestei practici constante?! Poți descoperi oricând ceva nou, poți avea momentele tale de “aha”. Acelea sunt de fapt cele mai autentice momente, sunt ale tale și doar tu le poți întelege.

Este puțin greu să transpun exact trăirile din momentul meditației. De aceea doar voi încerca să te inspir iar dacă am reușit, pune mâna pe niște căști, alege o meditație ghidată cu care să rezonezi sau dacă ai ajuns la un anumit nivel de conștiență și prezență poți medita și fără ghidare. Secretul constă în a-ți urmări cu atenție respirația, mai departe vezi singur ce se întâmplă. 😊

Dacă ți-a fost util acest articol, apasă butonul de share și da-i mai departe. Astăzi suntem cu toții inspirație!

Eu te aștept pe Facebook și Instagram!

Hugs,

Mădălina 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.