Decembrie, căldura sobei, un miros discret al ceaiului de plante naturale, care mi-a încântat simțurile o vară întreagă în Creta, sunt rețeta perfectă să deschid albumul foto și să las toate amintirile să prindă viață ce au fost create o vară întreagă în această insulă.

De data aceasta, mă opresc asupra unui lucru interesant care s-a întâmplat pe pacursul celor 7 luni de zile. O iubire care s-a născut dintr-o dată, pentru câteva mâțe care mai de care mai jucăușe și mai frumoase. Să ne înțelegem, o iubire sinceră, ținând cont că până la acel moment îmi era frică de ele 😮 

Când ai terminat de râs, mergi mai departe cu lectura fiindcă vreau să îți spun toată povestea pisicească acestei veri. 🙂

Pentru cine a fost cel puțin o dată,  în Grecia, și-a dat seama că aici este paradisul pisicilor. Fie că se plimbă stinghere pe la picioarelor clienților la vreo tavernă, pe lângă case, pe plajă, chiar și în hoteluri, la recepție ele sunt cele mai răsfățate de toată lumea.

Am rămas plăcut impresionată de grija localnicilor pentru aceste animale, ba există și tradiția conform căreia, orice pisică care se află în apropierea unor locuințe, va avea parte de toată atenția celor din împrejurimi. Aici, pisicile au sau nu stăpân, ele sunt îngrijite în aceeași măsură. Minunat acest lucru și au toată aprecierea mea grecii pentru asta!

Nu mai intru în detalii, dar dacă ai citit vreun articol de pe Around My Dream, știi că 7 luni am locuit în Grecia, iar prin prisma jobului am ținut apartul foto în mână mai mult ca niciodată, așa că inevitabil le-am prins în cadru de mai multe ori.

Cum lucram la hotel iar ele, zeițele patrupede, se plimbau peste tot sau se odihneau la umbra vreunui palmier, nu o dată s-a întâmplat să îmi taie calea în timpul vreunui shooting foto sau mai mult să încremenească fix în locul unde eu trebuia să trag câteva cadre. Sunt memorabile momentele de genul! 🙂

Pe scurt, în drumul meu spre casă, în fața casei unde locuiam, la plajă, în excursii, peste tot pe unde mergeam făceam câteva fotografii și cu ele. La un moment dat albumul foto din telefon cerea sa fie mângâiat și torcea mai ceva ca o mâță în călduri, așa de multe fotografii aveam.

O să las vorbăria deoparte și hai să îi dăm drumul la defilat fotografiile cu pisici, evident, toate realizate în insula Creta.

Așadar faceți prima dată cunoștință cu Noxi, un motan răcit mai tot timpul, dar exagerat de iubitor, una două îți sărea în brațe ca un apucat și uita să mai plece. Povestea numelui lui este una simplă, v-ați prins, este negru, “nox” în latină înseamnă noapte. Ideea acestui nume a aparținut prietenei si colegei mele Camelia Iordan, o iubitoare de pisici, incurabilă.

Noxi

Apoi mergem mai departe cu cele care îmi făceau diminețele mai frumoase la job.

În recepția hotelului
La plajă
În grădina hotelului

Urmează și puiul de pisică tare simpatic, ce mișuna pe la picioarele noastre la tavernă.

Pe lângă casă
Tom&Jerry
Contemplând
Hoinărind prin oraș
Photo shooting

Dacă ți-au plăcut pisicuțele mele, dă-le un Like și Share pentru toți iubitorii de pisici 🙂

Hugs,

Mădălina

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.