Bine te-am regăsit! Dacă e început de săptămână atunci este despre România Frumoasă.

Lăsați totul deoparte deoarece mergem în vacanță în Ținutul Neamțului cu PhotoTraveler. Personal am vizitat o parte din Ținutul Neamțului acum aproximativ 3 ani de zile și cel mai mult mi-a plăcut la Pierticica sau Chiatra cum îi spun localnicii 🙂

Azi, Andrei Iliescu ne va fi ghid. Enjoy! 🙂

“Am descoperit Ținutul Neamțului ca pe un meleag pitoresc și încărcat de istorie unde poți găsi obiective turistice interesante și foarte variate.

Te poți bucura de natură dacă vizitezi Parcul Național Ceahlău, unul dintre puținele complexe carpatine în care se mai găsesc încă, zone nealterate de intervenția oamenilor. La baza lui se întinde lacul Izvorul Muntelui, cunoscut și sub denumirea de lacul Bicaz. Acesta este cel mai mare lac de acumulare de pe râurile interioare ale țării. Situat pe cursul superior al râului Bistrița, lacul oferă diverse posibilități de agrement, de la închirierea de bărci și schi nautic până la mini croaziere cu vaporașul. Pe malul lacului se găsește un hotel plutitor și o terasă, de asemenea plutitoare, de unde se poate admira întinderea de apă și masivul Ceahlău, în toată splendoarea sa.

Din capătul nordic al lacului Bicaz poți ajunge la stațiunea Durău, situată la peste 800 de metri altitudine. De aici pornesc trasee turistice către principalele atracții din masivul Ceahlău: cascada Duruitoarea, cabana Dochia sau vârful Toaca.

Când vorbești despre Ținutul Neamțului, nu poți să nu te gândești la locurile copilăriei lui Creangă. În Humulești, astăzi o suburbie a orașului Târgu Neamț, se află Casa Memorială “Ion Creangă”. Casa a fost construită pe la 1830 de către bunicul marelui povestitor și adăpostește exponate originale din epoca respectivă dar și câteva obiecte rămase de la părinții lui Ion Creangă.

Casa Ion Creangă

Tot lângă Târgu Neamț se ridică Cetatea Neamțului, una dintre cele mai impresionante cetăți din România, construita în sec XIV și fortificată în sec XV de Ștefan cel Mare.

Din turul prin Ținutul Neamțului nu trebuie sa lipsească o vizită la celebrele mănăstiri: Agapia, Văratec, Secu, Sihăstria sau Neamț. În apropierea Mănăstirii Neamț se găsește rezervația de zimbri “Dragoș Voda”, ce se întinde pe 11500 hectare.

Cetatea Neamțului
Mănăstirea Neamț
Cheile Bicazului
Lacul Bicaz

Dacă te îndrepți din județul Neamț către Harghita, vei trece prin Cheile Bicazului. Cheile se întind pe o lungime de 8 kilometri, între stațiunea Lacu Roșu și satul Bicazu Ardelean. Sunt formate de râul Bicaz și sunt străjuite de stânci verticale de 300 – 400 metri înălțime.

Ca să afli mai multe informații despre Ținutul Neamțului, ce alte obiective mai poți vizita, unde poți să te cazezi sau ce trasee poți să urmezi, citește articolul Prin Ținutul Neamțului de pe blogul nostru de călătorii PhotoTraveler (www.phototraveler.ro).”

După cum ai văzut ai toate detaliile ca să afli mai multe tips-uri fantastic de bine puse la punct despre destinații de vacanță. 

Așa-i că fotografiile sunt superbe?! Mergi  pe pagina blogului  și Instagram și vei afla mai multe despre locurile pe unde Andrei călătorește.

De asemeni dacă ți-a plăcut articolul de azi, poți da un share sau lăsa un comment astfel ne vei bucura cu impresiile tale despre ținutul Neamțului.

Pe curând!

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.