Sunt bucuroasă să împărtășesc cu tine acest mini proiect personal intitulat România Frumoasă. Îmi dau seama din ce în ce mai mult că a călători este pur și simplu fabulos. Petru mine este ca și cum totul are sens doar dacă aș face acest lucru. Cuvintele sunt de prisos când vine vorba să descriu ce simt când merg într-un un loc nou fie el din țară sau în afara ei.
Începutul acestui an este promițător. Acum mă aflu în inima Ardealului, în Cluj-Napoca. Anul acesta este și despre România, exact așa cum îmi doream demult, chiar dinainte să am acest blog. Iată că dorințele mai vechi prind viață. Cum să nu mă bucur de ele?! 🙂 
Ce presupune “România Frumoasă”? 
Timp de câteva săptămâni ai ocazia să citești pe Around My Dream o serie de articole despre România. Despre locuri frumoase cu imagini și ponturi de călătorit. Cei care mă însoțesc în această incursiune a României Frumoase sunt călători visători ca și mine, cu povești extraordinare cu și despre călătorii.
Astăzi ne este prezentată Oradea și impresiile pe care Ingrid Kirita a dorit să ni le împărtășească. Pe blogul ei IngridZenMoments  puteți citi despre destinațiile pe care le-a vizitat până acum plus multe alte ponturi utile.
Piața Unirii Ordea
 “Oradea este unul dintre orasele descoperite de mine relativ recent, dar care a reusit sa urce foarte mult in lista preferintelor in ceea ce priveste destinatiile din Romania. Chiar daca acum nu stii foarte multe despre orasul de la granita cu Ungaria, crede-ma ca de o vizita acolo este tot ceea ce ai nevoie pentru a descoperii un oras minunat, plin de culoare si activitati.
Catedrala din Oradea
Oradea este poate cel mai cosmopolit oras din tara noastra, unde un amalgam de culturi si religii te va coplesi. Pentru a-ti face o impresie iata doar cateva dintre templele de cult existente pe o raza foarte mica a orasului, fiecare cu o arhitectura deosebit de frumoasa: Biserica Baptista Maghiara, Biserica Reformata calvina, Biserica Evanghelica, Sinagoga Ortodoxa, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Catedrala Romano-Catolica.
Proaspat renovata, Cetatea Oradea este unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se intoarce 450 de ani in timp si de a opta chiar sa petreaca cateva nopti in hotelul din interiorul cetatii.
Dupa o vizita a cetatii, de-a lungul Crisului si a centrului vechi, admirand multitudinea de cladiri monumente istorice (orasul fiind recunsocut pentru arhitectura sa Art Noveau si Baroca), ce altceva ar fi mai placut decat cateva ore de relaxare in bazine cu ape termale? Iar pentru asta exista atatea optiuni, Aqua Parkul Nimphea si bazinele din Baile Felix fiind doar cateva dintre acestea.
Un alt lucru care te va cuceri de la prima …degustare, va fi mancarea delicioasa, ardeleneasca cu influente puternice unguresti, care iti va bucura papilele si te va face sa iti doresti mai mult.
Primăria Oradei
Zonă pietonală
Zona cetății din Oradea
Dacă am reusit sa te conving, vestea buna aste ca de vreun an jumate, orasul a devenit si mai accesibil prin zborurile introduse direct din capitala si alte orase importante ale tarii. Tu ce mai astepti sa iti rezervi biletul?” 
Pe Ingrid o puteți urmări pe pagina de Facebook sau pe contul de Instagram.  Dacă ți-a plăcut articolul te aștept cu un comentariu și de ce nu și impresiile tale despre un loc din România care te-a impresionat.
Pe curând! 🙂
Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.