Azi am pentru tine o poveste de călătorie inedită. Vei merge în  Valea Zânelor , mai exact la Castelul de Lut. Ghidul nostru este Izabella care scrie pe blogul personal Be FREE Be ZEN  despre călătorii dar îți oferă și numeroase sfaturi despre cum poți fi zen în viața de zi cu zi.

“De mult doream să ajung și eu la casa piticilor a Albei ca Zăpada. Te întrebi unde? Chiar la noi în România.

În vara trecută am hotărât să merg cu părinții la Castelul de Lut ”Valea Zânelor” din Porumbacu de Sus, care se află la mai puțin de o oră distanță de Sibiu (cca 40 km) oferind o imagine de basm.

Castelul de Lut

Locul este splendid, o frumusețe – ca în povești. Zona este foarte liniștită, construcția inedită. Mi-a plăcut mult și curtea. Conceptul în sine este de o frumusețe de nedescris cu elemente rustice.

Am vorbit cu Răzvan Vasile, proprietarul ineditului proiect, care ne-a împărtășit cum a pornit la drum.

Castelul de lut ”Valea Zânelor” este proiect privat care-și are începuturile în martie 2014, care are la bază conceptul ”casa naturală de poveste”. Proiectul învăluie unitatea de cazare, castelul de lut, în regim hotelier, restaurantul, souvenir-shop-ul, locurile de joacă pentru copii și multe alte activități făuritoare de povești.

Castelul de Lut

Valea Porumbacului, la poalele Munților Făgăraș, adăpostește un castel construit exclusiv din materiale naturale, încununat de înălțimile vârfului Negoiu – al doilea vârf ca înălțime din Romania (2.535 de m). Fiecare cameră sau apartament are intrare individuală și beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș.

Finisarea cu tencuieli exclusiv naturale a fiecărei camere generează o formă și un design unic, modelat de forme organice din cob. Castelul pătrunde perfect în peisajul feeric al naturii, iar dinamismul este conferit de acoperișul inspirat de culmile munților. Pentru a conserva specificul locului și linia narativă, toate materialele și finisajele folosite sunt naturale, non-toxice.

Castelul de Lut

Castelul de Lut ”Valea Zânelor” atrage deja mulți turiști dornici să vadă o construcție inedită.

”Duminică sunt undeva la 1000 de persoane, iar în cursul săptămânii undeva la 100 de persoane pe zi. Mai ales, pe perioada concediilor, vine foarte multă lume”, ne confesa proprietarul proiectului.

Ca și proiecte în derulare ar fi hotelul cu zece camere, un restaurant construit din piatră, cu acoperiş verde cu flori, spaţiu de joacă pentru copii şi alte facilităţi pentru adulţi, printre care echitaţie şi mountain bike, prin parteneriate cu pensiunile din zonă.

La mică distanță curge pârâul Porumbacu, lângă care s-a amenajat un loc de relaxare, cu buturugi, băncuțe și măsuțe.

Zonă de relaxare
Loc special amenjat pentru relaxare
Împrejurimile castelului

La momentul în care am făcut vizita funcționa un bar la care se vindeau și suveniruri.

Cu toate acestea, locul este încântător și m-aș întoarce oricând cu mare drag să revăd acest castel din ”Valea Zânelor”.  🙂

Nu uita să intri pe pagina de Facebook și Instagram unde găsești și mai multe povești interesante ale Izabellei.

Hugs!

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.