- MY DREAMS

Salina Turda- Relaxare la 80 m în subteran

A fost pentru a doua oară când vizitam un astfel de loc. Primul fiind bineînțeles Salina Slanic Prahova. Însă de departe Salina Turda este un adevărat spectacol de lumini în subteran, o amenajare care uimește prin posibilitațile sale de relaxare.

Așa că ultimele mele zile de locuit în Cluj m-am decis să merg și să văd acest loc atât de căutat și de turiștii români dar și de  cei străini.

După aproximativ o oră de mers cu mijlocul de transport în comun din Cluj și până în Turda plus alte 20 de minute din Turda și până la Salină, iată că ajung în sfârșit la destinație. Trebuie să spun că nu sunt un fan al mijlocului de transport al orașului Turda dar pentru o distanță scurtă și o dată în viață, nu-i bai :)) Cine a mai avut o astfel de experiență, înțelege ce vreau să spun.

Imediat cum am pășit în prima galerie, cea de acces, am rămas pur și simplu uimită. De cum înaintam frumusețea Salinei era și mai evidentă.

Galeria de acces către Camera Ecourilor și a liftului

Tot ce știam și voiam era să ajung la celebrul lift care te duce în mina Rudolf, cea mai spectaculoasă zonă datorită adâncimii la care a fost realizată.

După câteva minute am ajuns și la lift numai că într-o secundă mi-a dispărut zâmbetul de pe față. Acum nu pot să zic decât că-i fain să călătorești și singur dar în astfel de situații parcă e bine să ai pe cineva cu tine de al cărui picior, braț să te agăți. 

De pe un balcon al galeriei priveam în jos la cei care deja coborâseră și se vedeau ca niște furnici iar în jurul meu priveam la oamenii care erau toți…însoțiți. Posibil să fi mers pe principiul: măcar în liftul asta de sticlă să nu fiu singur.

După tot drumul parcurs până aici nu mă puteam întoarce, parcă și văd cum povesteam ce… intrare faină are Salină Turda. Aveam două opțiuni, să cobor 13 etaje cu liftul în 2-3 minute sau să iau la pas scările din lemn.

Bănuiești ce am făcut. Am “vânat” tacit un grup mai micuț în care să mă integrez și cu care să iau liftul. Evident că și la urcare am făcut la fel 😀 Cum am ajuns jos am respirat de două ori aerul fresh dar și greoi în același timp din cauza sării și am dat un tur pentru câteva fotografii. 

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Salina Turda?

Imediat cum ajungi în Mina Rudolf ai ocazia să îți iei câteva minute de pauză binemeritate.Diversitatea activităților pe care le poți desfășura sunt un plus: 

  • teren de minigolf
  • biliard, tenis de masă
  • pistă de bowling
  • roata panoramică pentru a fi cu adevărat la înălțime
  • teren de sport
  •  tir cu arcul atât pentru adulți cât și pentru copii
  • plimbare pe lac cu barca.
Loc amenajat pentru minigolf
Roata panoramică

Punctul de atracție după părerea mea îl reprezintă și debarcaderul aflat sub mina Rudolf la 112 metri în total față de suprafața terenului. Aici te poți plimba cu barca pe lac. Tu ai putea face asta oricând vei merge dacă stai bine cu echilibristica, eu am lăsat-o pe data viitoare, când voi merge însoțită 😀

Debarcaderul Salinei Turda
Mina Terezia
Pontonul debarcaderului
Intrare în mina Terezia
Loc de relaxare în Mina Terezia
Liftul din Mina Rudolf

M-am bucurat mult să pot bifa pe lista mea de călătorii această minune din subteran care se pare că atrage din ce în ce mai mulți turiști. Dacă ai vizitat deja Salina Turda, aștept să îmi spui ție ce ți-a plăcut cel mai mult.

Hai să povestim pe Facebook sau Instagram.

Hugs,

Mădălina

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.