De mult timp îmi doream să găsesc persoanele potrivite cu care să abordez acest subiect. Simțeam că pentru asta e nevoie de ceva special. 

Intenția a fost pusă și iată că a sosit și momentul, nici că se putea mai perfect decât acesta, să îți fac cunoștință cu primul meu invitat special al seriei de articole Spiritualitatea – poarta către lumea noastră interioară. 

Pe Georgiana am văzut-o prima dată toamna trecută. Spun văzut-o pentru că nu am vorbit la acel moment cu ea. Nu ne cunoșteam, știam doar că avem aceiași maeștri pe drumul nostru, al educației interioare.

Dintre cei 400 de oameni care eram prezenți la eveniment, ea făcând parte și din echipa de organizare, Georgiana mi-a transmis subtil: we’re gonna make great things togheter 😀

Câteva luni mai târziu, schimbăm două vorbe pe internet iar la aproape 11 luni de la acel eveniment îi propun și ea acceptă să ne împărtășească din experiența ei spirituală de până acum. Mi-nu-nat! 🙂

1.Spune-ne câte ceva despre tine și despre cum ți-ai descoperit latura spirituală?

Georgiana: Îmi amintesc de puternică conexiune cu natură de pe la vârstă de 4-5 ani. Iubeam să mă joc în natură, dar în special să comunic cu ea. De la natură am învățat să îmi pun întrebări foarte devreme. 

Apoi, în liceu am citit un text, aparțînând marelui filosof chinez Lao Tzu în care vorbea despre închisoarea invizibilă în care trăiesc oamenii inconștienți (vorbea despre o închisoare interioară). Întrebarea pe care el a adresat-o la finalul textului a fost motorul care a alimentat căutările mele până în prezent.

2.Trezirea spirituală este pe buzele tuturor din ce în ce mai mult și a căpătat multe valențe de-a lungul timpului, majoritatea după experiența trăită de fiecare în parte. Tu cum ai defini trezirea spirituală?

Trezirea spirituală este o experiență. Pentru mine este drumul de la inconștiență la conștientă, de la automatisme la alegeri, de la neputință la putere personală. Este trecerea de la iluzii la cunoașterea prin experimentare, înseamnă a vedea clar, dincolo de filtrele mințîi condiționate, este cunoașterea că viață nu mi se întâmplă, ci că eu sunt viață, manifestându-se în infinite moduri, în continuă schimbare, transformare, fără a părăsi starea de A FI (a fi EU, eul la care se ajunge prin continuă îndepărtare a straturilor până la esență) .

Trezirea spirituală a fost o călătorie, pe parcursul căreia totul a fost într-o continuă metamorfozare (chiar și când nu părea așa), și lecția cea mai importantă pentru mine a fost să nu mă atașez de nici un concept, de nici o părere pe care aș avea-o despre orice, ci să continui să învăț, să experimentez. Călătoria continuă. 

Diferența este că înainte venea la pachet și cu suferință, acum este doar cu experiențe care converg spre evoluție. Trezirea spirituală este traseul evolutiv către Prezența și Trezirea din Visul Separării. Trezirea pentru mine este A FI una cu tot ce există. Trezirea mai înseamnă să fiu Vie, să știu că sunt Vie. Mai înseamnă Autenticitate, sinceritate maximă cu mine însămi.

3. Acum 8 ani când am început să privesc viață altfel adică și cu ochii minții, mi-am dat seama dintr-o dată că viață este un miracol de care pot să mă bucur secundă de secundă. Pentru tine ce înseamnă viața pe care o trăiești Aici și Acum?

Înseamnă bucurie, curgere, încrederea că deja sunt Aici și Acum, la momentul potrivit în locul potrivit. Înseamnă și miracol, un miracol care se revelează în infinite moduri.

4. O dată cu această schimbare, obiceiurile zilnice și stilul de viață se schimbă. Fie meditația devine o practică constantă, fie înțelegem semnificația puternică pe care o are recunoștința, fie atragem oameni care sunt pur și simplu pe aceeași frecvență cu noi, fie toate la un loc.

Spune-ne dacă există o practică, un obicei pe care l-ai integrat în viața de zi cu zi sau o persoană specială care împărtășește cu ține aceleași obiceiuri.

Toate de mai sus. Mulți ani totul a fost pură teorie, multă informație, concepte, sisteme, revelații dar și confuzii. Până când am descperit ghizii potriviți (în funcție de stadiul evolutiv am trecut pe la diverși ghizi, fiecare potrivit pentru acel moment).

De 2-3 ani practic diferite tehnici potrivite pentru mine din mai multe tradiții, dar majoritar am urmat cursurile unei academii româneșți de dezvoltare personală numită Psy Development, unde am găsit tot cee ace visam să găsesc sub formă de instrumente practice pe care să le pot folosi în timpul meu, în ritmul propriu, fără să fie necesar să mă deplasez fizic.

Această sintetizare cu ajutorul ghidarii potrivite m-a ajutat să integrez tot ceea ce înainte era doar în stadiu de informație. În tot acest timp mi s-a demonstrat că practică este piesă principala, însă vehicolul este corpul, așa că am rafinat stilul de viață de alimentație, somn, mișcare, oamenii cu care îmi petrec timpul, priorități, până la nivel mental-emoțional.

Viață din mine preferă mâncare simplă, curată, mișcare zilnică sub orice formă, somn de calitate cât mai devreme și trezit dimineață pe răcoare, meditație dimineață și seară (variază de la 20 de minute pe zi până la 2 ore în funcție de ce doresc să obțin), priorități bine stabilite, autenticitate.

5.În momentul în care alegi această cale, este pentru totdeauna. Cu alte cuvinte o dată “trezit” nu mai poți “adormi” niciodată. Tu ce părere ai?

Cu siguranță nu voi mai adormi, și sper că așa va fi pentru oricine pornește pe acest drum. Acest fenomen natural vine cu o dorința de explorare incredibilă, cu curiozitate și în cazul meu cu joacă.

De cele mai multe ori mă simt că un copil într-un parc de distracții. Până și momentele mai dificile din viață, pare că sunt doar o cursa cu obstacole. Este atât de minunat să fiu continuu observatorul vieții, încât știu că nu mai este posibil să adorm.

6. Care a fost lucrul cel mai interesant pe care l-ai descoperit la tine în tot acest periplu spiritual?

Oooooooo!! Cea mai grea întebare de până acum… Este capacitatea de a renunta de un infinit număr de ori la ceea ce credeam că sunt, pentru a deveni ceea ce sunt cu adevărat.

7. Ți s-a întâmplat să fii altfel catalogată, doar pentru că nu te mai identifici cu vechi patternuri?

Dintotdeauna. Am trecut prinț-o gama variată de etichetare. Uneori a fost foarte dificil. Cel mai dificil a fost să continui acest drum și să renunț la tot ceea ce ar însemna o viață normală și împlinită din punctul de vedere al standerlor normale de viață, neavând susținerea nimănui.

Multă vreme am fost eu … împotriva curentului. A fost foarte greu să trec, mai ales, peste judecățile celor apropiați, dar am fost devotată să nu mă opresc și să îmi acult vocea interioară care a fost mai puternică decât orice obstacol.

8. Fiind pasionată de călătorii mi-a crescut interesul și pentru călătoriile inițiatice, călătorii pentru suflet în locuri speciale de pe planetă încărcate cu energie pozitivă. Ai mers într-un astfel de loc până acum, sau ți-ai dori? Dacă da, unde anume?

Bali – insula celor 1000 de zei. Am auzit vorbindu-se despre acest loc, dar nu mi-am imaginat niciodată că poate fi atât de minunat. M-am gândit să împărtășesc un mic fragment despre prima mea experiență într-un retreat de meditație în Bali: Viață, înainte și după Bali: Îmi doream să văd de ce Bali se simțea așa special.

Am ajuns în prima zi de retreat când am realizat că Bali, nu e un loc, ci o punte între pământ și cer, că nu e o insula, ci un soi de paradis, că nu e doar o locație cu o energie echilibrată, ci o poartă între dimensiuni. Dacă ai acces de la cine trebuie, în Bali calci pe Pământ și îmbrățișezi Cerul.

Și așa s-a deshis portalul Mastery Meditation Retreat, un drum spre o libertate sublimă. Libertatea de a fie eu, de a mă deschide, de a iubi așa cum nu credeam că se poate. Conștient și necondiționat. De a mă vindecă emoțional, fizic, mental.

Am învățat să mă bucur de orice și să binecuvântez clipa, am învățat ce înseamnă pacea cu adevărat și am învățat cum să accesez puterea personală nemărginită. Am învățat că visele devin realitate și că, calea sigură spre echilibru este observarea, prezența și recunoștință.

trezire spirituala

Am învățat să iert cu adevărat, pe mine și pe ceilalți, să văd culori pe care nu le-am văzut până acum, să aud sunete pe care nu le-am auzit până acum, să mă las absorbită în Viață.

Următoarele locațîi pe lista de aventuri sunt  Nepal, India, Peru, Costă Rică, Hawaii și Mexic.

9. Este vreun citat, o învățătură, o mantră cu care rezonezi?

Să te iubești, înseamnă să îți dai permisiunea să trăieșți în concordanță cu ceea ce îți dorești – Ruxandra Mindroceanu

10.Transmite un mesaj celor care abia au devenit conștienți de această lume, de importantă momentului prezent și a conștientizării că acesta este singurul lucru concret pe care îl trăim.

Probabil cel mai mare shift evolutiv l-am făcut odată cu înțelegerea că absolut totul se întâmplă ACUM. Cu fiecare pas deja am ajuns la destinație. Starea de Prezență poate fi înțeleasă numai atunci când ești Prezent și îi doresc fiecărui cititor al acestui articol să trăiască măcar odată acel moment în care va cunoaște Infinitul.

Author

Write A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.