De când am început să scriu pe blog despre locurile pe care le vizitez au început rotițele să o ia la goană adică mintea fuge în diverse colțuri ale lumii.Momentan dacă vreau să ajung rapid într-una din destinațiile mele preferate numaidecât reușesc asta cu gândul 🙂 Este ca un microb care se instalează în organism și cu greu mai poate fi exterminat.

Călătoritul lasă urme adânci de bucurie, simți că trăiești la un alt nivel, unul în care te simți mai liber și mai împlinit. Acum descopăr Elveția însă parcă nu îmi ajunge.Deși aici îmi voi petrece următoarele câteva săptămâni nu pot să stau locului și să nu fac planuri pentru viitor sau să schițez câteva idei despre ce vreau să văd mai departe.

Călătorind mi-am dat seama că încep să iubesc mai mult unele locuri decât o făceam înainte.

Un astfel de loc este acela unde este prezentă și marea. Iubesc plaja, apa, oamenii și aerul acela de libertate pe care ti-l oferă o insulă. Am simțit toate acestea în Creta, Santorini, Lanzarote, Chrissi și Gran Canaria .

Îmi este dor de căldura localnicilor unei astfel de insule. Aș putea îmbătrâni acolo și cred că până la urmă asta am să fac 😀

Pentru că efectiv nu mi-ar ajunge o zi întreagă să vorbesc despre câte locuri aș vrea să văd de acum încolo, mi-a făcut un top al celor mai râvnite destinații.

Primul loc și de suflet este și va rămâne Bali, Indonezia. Trebuie să iau pulsul acestei insule. Unul din motivele pentru care mă atrage, este cultura acestui loc, de la tradiții și până la spiritualitate care este practicată, simtiță și înțeleasă la un alt nivel. În acest moment “vânez” câteva pagini de facebook , bloguri care au în prim plan această destinație pentru a întelege și mai mult cum este viața acolo.

O dată ajunsă  într-un loc îmi place să îmi iau timpul necesar pentru a simți la propriu locul respectiv dar și pentru  a vedea cum trăiesc oamenii de acolo. De aceea mă văd în Bali cel puțin o lună de zile, timp suficient pentru început să cutreier această insulă, așa cum îmi doresc. 

Pentru că am descoperit o altă latură a mea de ceva ani încoace, cea spirituală, pun pe lista destinațiilor de vis Tibet. Este un alt tărâm pe care vreau să pășesc.

Următorul loc de vis pentru mine este Africa. Primul impuls pe care l-am avut legat de acest loc a fost un program de voluntariat care să vizeze copiii cu nevoi speciale de pe continent. Și din păcate majoritatea au nevoie de ajutor. În România am făcut voluntariat însă nu la nivelul la care aș fi vrut eu. Deh, unele lucruri le facem mai diferit decât ne-am fi așteptat însă cum e mai bine mai târziu decât niciodată, sunt mulțumită și așa.

Un exercițiu de imaginație legat de Africa ar fi merg într-un safari și să fac voluntariat așa cum ziceam, pentru a fii parte din tot ceea ce înseamnă acest loc.

Pentru că o parte din filmele de la televizor sau documentarele de pe Discovery  cum ar fi cele legate de Australia, mi-au marcat copilăria într-un mod plăcut, acum mă gandesc să și văd live locul unde cangurii sunt mai mulți  față de oamenii care trăiesc pe acest continent. This is really crazy!

 

Un alt motiv este acela că cineva care îmi face viața mai frumoasă în fiecare zi mă inspiră să mă gândesc la acest loc. Nu sunt un fan atât de înfocat, însăă cred că voi deveni. Oamenii sunt cele mai frumoase și binecuvântate resurse de inspirație.

Ultimul loc dar și cel care îmi face pielea să se zbârlească este Marele Canion din AmericaMa fascinează aceste locuri, minuni ale naturii.

Cred că pentru a întelege cu adevărat o anumită cultură cu care te simți conectat trebuie să faci mai mult decât a fii prezent acolo. De exemplu la oricare din aceste destinații mă gândesc, fără ezitare m-aș implica în activități ale comunității iar voluntariatul este un punct de plecare.

Dacă și tu ai o listă ascunsă undeva într-un colț al inimii tale cu locurile de vis pe care vrei să le vezi în această viață scoate-le la lumină și hai să le împărtășim unii cu alții.

Live is more beautiful when you share it!

Sursa Foto

Autor

Scrie un comentariu

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.